Made in Italy

Amber Hawk-formad staty i Murano-glas Tillverkad i Italien - Pellegrino

  • Made in Italy
  • Kod: PELLEGRINO
kr 18.334,92
Material Muranos glas
Leveranstider 10-15 arbetsdagar
Längd (cm) 30
Djup (cm) 30
Höjd (cm) 50

Hökformad staty i fint handgjort Murano-glas Tillverkat i Italien.

Denna förtrollande och eleganta skulptur i form av en flygande hök i bärnstensfärg som stöds av en transparent glasbas.
Statyn sköts ner till minsta detalj, i själva verket definieras vingarna och svansen individuellt genom unika fräsar som passar mycket höga temperaturer. På samma sätt definieras näbben och benen , även i bärnstensfärg, för hand i de minsta detaljerna.

Det är just det som gör denna skapelse fantastisk och lyxig, tillverkad i Italien i Murano-glas , ett material av stort värde och kvalitet.
Det är ett verkligt konstverk som kommer från en gammal tradition som har sitt ursprung i staden Venedig sedan 1200, då glasproducenterna begränsades till ön Murano för att begränsa skadorna som orsakats av ugnarna och för att skydda hemligheterna i denna konst.

Den underbara effekten uppnås tack vare fusionen av glas vid höga temperaturer vars bearbetning utförs för hand, enligt samma tidigare tekniker, frihand av glasmästare som har behärskning och kreativ förmåga att forma detta värdefulla material till föremål med stor och intensiv skönhet. Specifikt värms glaset upp och höjs manuellt genom stålstavar och utsätts sedan för bearbetning med olika tekniker såsom blåsning och gjutning. Det får sedan svalna till rumstemperatur i en långsam och stadig process. Sedan når vi de sista stadierna av urval, polering, skärning, slipning etc ...

Bearbetningen representerar en verklig konst som kräver hög manuell kompetens och kontinuerlig innovation: det är därför skönheten i dessa verk är unik och älskad över hela världen.

OBS : eftersom detta är en handgjord artikel kommer ingen produkt att vara helt identisk med den andra. Varje artikel är undertecknad och åtföljs av ett certifikat som intygar och garanterar ursprunget till det tillverkade i Italien .
Det är också möjligt att begära skapande av skräddarsydda och personifierade projekt . För information och / eller offert kontakta oss med hjälp av formuläret "Begär information ".
Med tanke på produktens hantverk ska mätningarna betraktas som vägledande .
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev
  • Piva IT 04187360401
  • Tel.+39 0541-623760 (21 telefonlinjer)
  • Måndag till fredag 8.30-17.00
  • Via del pino 21 - 47822
  • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
  • info@viadurini.se
  • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
  • Ovanstående priser är inklusive moms