Made in Italy

Antik Hunter's Hook Knife Made in Italy - Jakt

  • Made in Italy
  • Kod: CACCIA
kr 60.810,95 kr 76.013,66 -20%
Material Stål och horn
Leveranstider 15/30 arbetsdagar
Längd (cm) 27

Hantverksjägarkrokkniv med krökt stålblad Tillverkad i Italien.

Denna serie av historiska knivar består av trogna reproduktioner av antika knivar med hänsyn till de minsta detaljerna och är gjorda enligt traditionella bearbetningsmetoder som används i antiken för att garantera en perfekt utförd slutprodukt. Vad du får är en kniv full av historia och kultur som kan berätta platsen och det historiska ögonblick som det går tillbaka till.

Denna speciella kniv heter " Hunter's Hook " och det är den trogna reproduktionen av den forntida kniven som härstammar från staden Pistoia, en av ett slag och av stort värde. Detta vapen kännetecknas av den speciella böjda formen på bladet och handtaget men också av närvaron av många tillbehör helt gjorda för hand : ett litet blad, en skruvmejsel, en sturafokon, en cavaluminello som erhålls från en förlängning placerad i nedre delen slutet av spärrfjädern och slutligen en spiralformad spets som används för att tränga in i träets trä, vilket gör det möjligt att förvandla handtaget till ett praktiskt stöd för att göra det lättare att sikta. Det 13 cm långa bladet är tillverkat av stål medan handtaget är i buffelhorn och är också en vikkniv tack vare spärrfjädersystemet .
Detta dyrbara exemplar tillverkas helt för hand i Italien av sakkunniga mästare inom sektorn som använder traditionella tekniker och material som valts för att säkerställa en slutprodukt som kan representera en riktig historia som framkallar den tidens kultur tack vare den unika designen och uppmärksamheten till detaljer .
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev