För telefonorder ring + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
  • 0
  • 0

Original Tiffany lampor: taklampor, vägglampor, ljuskronor, Tiffany-stil

På Viadurini hittades för försäljning online dussintals modeller av taklampor, golvlampor, lampskärmar, vägglampor, sänglampor, ljuskronor och Tiffany-stil lampor.

I synnerhet Viadurini erbjuder två typer av Tiffany-stil lampor både estetiskt värdefulla.
En baslinje riktar sig till dem som samtidigt inte vill beröva dig av skönheten i dessa delar har en stram budget.
Den andra raden, hög nivå, som närmar sig den ursprungliga Tiffany lampor som det görs med den amerikanska originalet glaset kännetecknas av hög hållfasthet.

Vid sidan av de traditionella hög fakturamallar kan hitta mer information lampor formade djur (fjäril, sparv, papegoja, uggla, pingvin, groda, toucan, etc), objekt som fyrar, livstycken och kuber Mondrian eller Rubik stil.

Förverkligandet av denna typ av lampor kräver en hel del arbete från det konstnärliga och design synpunkt och från en konstruktiv synpunkt för sammansättningen av glasmosaik.
 

Historien om Tiffany lampor

Mosaik av färgade glas lampor, lampor brukar kallas Tiffany, är en av de mest kända symbolerna för den så kallade "Art Nouveau" i sektorn av huset och miljöer dekoration.

Denna stil, även känd som Liberty i Italien, har sett sin topp i 20-talet innan USA och senare i Europa.

Historiskt sett har Tiffany lampor född 1800 från en idé av Louis Comfort Tiffany, son till den mer kända Charles Lewis, en av grundarna av den berömda Tiffany & Co. smycken företag

Louis, som fyllt 24 år, blev intresserad av tillverkning av konstföremål i glas, och sedan grundades 1885 sitt eget företag där glastillverkning fram en process för tillverkning av opalskimrande glas, vilket gör omfattande hänvisning till ideal Konst och rörelse hantverk grundades i England.

Bland de huvudsakliga verksamhet bolagen fanns produktionen av glasmosaik, utökad aktivitet gradvis börjar producera ett komplett utbud av möbler objekt.

Newsletter

Nyhetsbrev
© Viadurini -Piva IT 04187360401 - Sekretess och cookies