Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
  • 0
  • 0

Tiffany lampa, i vintage stil

Detta avsnitt är tillägnad Tiffany lampa. Perfekt för att dekorera en vintage eller retro stil hem.
Precious lampor med en tidlös design som kommer att lämna varje gäst förtrollad.

Bland våra förslag finns Tiffany stil bordslampor med enkel harts bas eller representativ för små änglar eller kvinnor. Skulpturbasen finns även i brons eller i mässing.
Tiffany-stil taklampor med kedja, antingen med färgat glas eller med pärlemor i runda eller rektangulära former.
Slutligen vägg lampor med en vintage design perfekt för belysning hem som har en retro-stil inredning.
Varje lampa består av hundratals bitar av original amerikanskt Tiffany-glas, individuellt monterade en efter en av skickliga hantverkare.

Historia av Tiffany lampor:
De färgade glasmosaiklamporna, vanligen kallade Tiffany-lampor, är en av de mest populära symbolerna på den så kallade "Art Noveau", inom heminredning och inredning av rummen.
Denna stil, även känd i Italien som Liberty, användes i stor utsträckning under 1920-talet i USA och senare i Europa.
Historiskt Tiffany lampor föddes i slutet av 1800-talet från en uppfattning om Louis Comfort Tiffany, son till den mest kända Charles Lewis, grundare av det kända smyckesföretaget Tiffany & Co. Louis, från 24 års ålder, blev han intresserad av tillverkning av föremål konstnärligt glas och grundade sedan 1885 sin egen glasfabrik där han utvecklade en process för framställning av opaliserande glas, med stor hänvisning till idealerna för konst och hantverksrörelsen grundad i England.
Bland hans huvudföretag var det produktion av glasmålningar, en verksamhet som gradvis utvidgades och började producera ett komplett utbud av inredningsprodukter.