Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
  • 0
  • 0

Bottega Tifernate

La Bottega Artigiana Tifernate specialiserat på reproduktion av konstverk av fresk, duk och kartong.

Bottega Tifernate är en helt unik i sin genre som föddes 1995 i Città di Castello i Umbrien med viljan hos Lazzari familjen med det uttryckliga syftet med "exakt återskapa en målning att kommunicera kärnan i originalet." Detta val styrs av Lazzari familjen passion för konst och järnvilja att återupptäcka de gamla bild traditioner.

Från erfarenhet och experimenten födda Pictografia - definieras av Tifernate Bottega som den mest exakta återgivningen teknik för alltid (och med en hel del "patent teknik") - som gör det möjligt att återskapa någon konstverk identisk med originalet.

De tekniska åtgärder omfattar studier av de ursprungliga verken, både i material och färger och den efterföljande "rekreation" på exakt fresco, trä och duk.

Den Pictografia ursprungligen började som en teknisk support av kulturarvet att ta itu med alla de fall där det är nödvändigt att ersätta ett originalverk återskapas.

Det blir snart klart att - utställningarna, museets bokhandel förutom kulturarvet - den perfekta destinationen för verk Tifernate Bottega är allmänheten.

Den pictografia gör det möjligt att ha i ditt eget hem trogna reproduktioner (men det är naivt att definiera reproduktioner!) Av de största verk av renässansens mästare och '400 (Michelangelo, Leonardo da Vinci, Gozzoli, Botticelli, Perugino, Rafael, Pinturicchio, Melozzo da Forli, Mantegna, Ilario från Viterbo, Carlo Crivelli, Canaletto, Joli, Vanvitelli, Cimabue, Francesco Mancini, Masaccio) och alla andra arbete du vill (Van Gogh, Klimt, Vermeer, Monet, Degas, Hayez, etc).

Ett nätverk av skickliga yrkesmän inom konstvärlden har förbundit sig att erbjuda allmänheten ett resultat av erfarenheterna av Bottega Artigiana Tifernate.

Det är så att du får fresker som de aldrig hade sett (om inte original!) Inte bara ur estetisk synpunkt utan på ett substrat av typiska material av "400, transporteras och behandlas i enlighet med de normer för "buon fresco" .