Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
  • 0
  • 0

Pozzi Ginori

Historien om Pozzi-Ginori är historien om italienska porslin badrum. I själva verket producerar företaget sanitära (WC skålar, bidé), tvättställ och sänkor, speglar, handfat och andra tillbehör och kompletterar för badrumsmöbler.

Den långa utvecklingsväg av denna historiska märke har följt utvecklingen av hygien dräkt, kultur och estetiska smak, inte bara i Italien.
Den långa äventyret börjar i 1735 när Marchese Carlo Ginori, börjar först i Florens sedan duscha verksamheten av hans berömda Factory, bland de första och mest prestigefyllda i Europa.

Under efterföljande år har företaget grundades av Carlo Ginori, blir större och känd, integreras med andra företag, uppstått vid olika tidpunkter, men alla bärare av viktiga bidrag till historien om keramiska sanitetsporslin i Italien: Richard ( grundat 1928), den Tillverkning av Laveno (1856) och Wells (1868).

År 1975, för en gradvis integrering av företag, varumärken och produktionsanläggningar är koncernen italienska Ceramic Society Pozzi-Richard-Ginori bland de största och mest kända i världen, tack vare den stora genombrott i 1930 när det började produktionen Vitreous Kina, förglasade porslin, som revolutionerar världen av hälsa för badrummet: dess patenterade heter lavenite.

1987 Koncernen är organiserad i tre huvudsakliga verksamhetsområden: den porslin och inredning, hälsa och en tredje, utan samband med keramik. Det en grupp av mycket stora, med fabriker och kontor i norr, centrum och södra Italien.

Mellan 1993 och 1994, förvärvar Sanitec Group specifika grenen av keramiska Bath Pozzi-Ginori. Förvärvet kommer vid en avgörande period, dvs under själva starten av Europeiska gemenskaperna, i en syn så överstatlig projekt, produktion, distribution och konsumtion.

2015 Geberit AG förvärvar Sanitec Group. PozziGinori distribuerar keramiska badrum men även möbler och tillbehör.