Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
 • 0
 • 0

Färgade Handtryck på Duk, Modern Stil - Unikhet och Italiensk Hantverk

Handtryck i modern stil på duk, handfärgade av italienska hantverkare.

Sedan 1990 i verkstaden har Lara Marchi skapat autentiska unika och exklusiva konstverk genom handmålning på gamla handvävda tyger.

Kreationernas huvudfunktioner är välproportionerade geometriska linjer med väl avstämda färger, skapade varje gång genom att blanda olika orepeterbara nyanser. Hela detta är så balanserat att det avslöjar en harmoni av känslor.
Tygerna som används, av linne eller hampa, kommer från manuellt arbete som utförts på en vävstol av kvinnor från Romagna, en hantverkskonst som har försvunnit i årtionden.
Dessa är robusta tyger skapade för  uthärdlig tid med en historia bakom dem, när de föddes i husen, på den italienska landsbygden i Romagna, där varje familj vävde sina egna tyger hemma för hand till vävstolen och därför pratar de med oss ​​om liv fortsätter att ge oss känslor fortfarande i dag.
Några av de antika tygerna som är sakkunnigt dekorerade för hand av Lara, går tillbaka till början av förra seklet.

De färger som används skapas direkt av konstnären i hans verkstad enligt 1600-receptet och är outplånliga och motståndskraftiga mot upprepad tvätt även i tvättmaskinen.
Varje artikel kräver arbetsdagar och de olika faserna inkluderar:
 1. Tvätta
 2. Skära
 3. Manganatura
 4. Färgberedning
 5. Handmålning
 6. Torkning av färger
 7. Fixa färgen
 8. Strykning med mingen
 9. Förpackningar och sömmar
 10. Senast strykning med mingeln
Hela tillverkningsprocessen, som genomförs som 1633, har naturligtvis låg miljöpåverkan, miljömässigt hållbar, eftersom energiförbrukningen reduceras till ett minimum.
Varje skapelse ska betraktas som ett verkligt konstverk, unikt och oupprepbart i sitt slag.
Manuell bearbetning i alla produktionsstadier gör varje enskilt objekt unikt och varje liten detalj som kan verka som en brist, visar att arbetet utfördes av en hantverkare och inte av en maskin.