Riflnade tårtformar i slät handtennad koppar, 6 stycken tillverkade i Italien.
Denna
tårtformstjänst är
helt tillverkad
av handtennad massiv koppar med räfflad form
. Den
funktionella och eleganta
designen representerar en unik pjäs , eftersom föremålet kommer från en
hantverksmässig kopparbearbetning enligt den
italienska traditionen , gjord i århundraden med största uppmärksamhet på detaljer och oförändrad expertis av kopparsmederna.
Med full respekt för italiensk
tradition och
kvalitet är den
helt manuella produktionen resultatet av en stark syntes mellan
passion och konst som ger liv åt ett
unikt och dyrbart föremål. Av exceptionell kvalitet och förfining är varje föremål och var och en av dess detaljer resultatet av noggrann bearbetning som utförs strikt för hand av mästare kopparsmeder.
Kopparkokkärlet för kulinariskt bruk är faktiskt helt och hållet
modellerat för hand slå på specifika järnstänger med träklubbor och specialhammare för små produktioner, eller med svarven för större.
Denna bearbetningsteknik ger kopparn ett estetiskt utsmyckat utseende, men gör den framför allt mer
motståndskraftig mot slitage , för en molekylär härdande effekt.
Därefter konserveras varje produkt för hand över elden, varvid den smälta plåten manuellt fördelas inuti kokkärlet, för att göra den säker och hygienisk.
Slutligen utförs rengöring och polering manuellt med biologiskt nedbrytbara produkter, och slutligen polering genom borstning tills en total briljans erhålls.
Vid behov fästs handtagen med nitar, för att säkerställa ett starkt och varaktigt grepp.
Alla dessa funktioner gör den till ett oumbärligt verktyg, särskilt för alla som är intresserade av haute cuisine.
Valet av material är den första viktiga utgångspunkten: ett noggrant urval görs för att endast välja
material av utmärkt kvalitet. Så kopparn som används är ren koppar, med de rätta fysiska egenskaperna för perfekt modellering. Mässingen för handtagen kommer från individuella förstahandsgöt för hantverksgjutning och plåten som används är 100% ren jungfrulig lämplig för livsmedelsanvändning, i enlighet med bestämmelserna och med ett analyscertifikat.
Materialet: Koppar var den första metallen som bearbetades av människor. Det är en
praktiskt taget oförstörbar ädelmetall med ett högt ekologiskt värde. Det är därför att äga ett köksredskap i koppar kan innebära att äga en del av mänsklighetens historia, vilket ger glädje och charm i tillagningen av måltider och i presentationen av rätter.
Koppar lämpar sig för lång och noggrann tillagning tack vare sin
värmeledningsförmåga som gör att värmen sprider sig jämnt över hela grytan och locket så att när önskad temperatur uppnåtts uppnås
energibesparingar då den kräver lite värme.
Tekniska funktioner och varningar:- Användbar för bakning;
- Använd inte vassa föremål i direkt kontakt med inredningen, vi rekommenderar träbestick för att undvika repor i plåtbeläggningen;
- Använd inte stålullsdynor för invändig rengöring, för att undvika att plåten tas bort;
- Diskning i diskmaskin rekommenderas inte för att undvika fullständig oxidation av kopparn;
- Lämna inte instrumentet i direkt kontakt med lågor eller tallrikar utan mat eller smaktillsatser inuti;
- Stapla inte kastrullerna ovanpå varandra; det är lämpligt att hänga upp dem.
OBS: Vid fortsatt användning kommer koppar att anta sin karakteristiska
antika färg . För dem som föredrar glänsande koppar rekommenderas att använda (endast utanför) vinäger- och saltlösningen och gnida in stålull, eller kopparrengöringsprodukter, lätt tillgängliga på marknaden. Damm tenderar också att mörkna men denna naturliga reaktion påverkar inte dess hygien. Om beläggningen av plåtbeläggningen inte längre är enhetlig, är det viktigt att gå vidare med en ny plätering för vilken du kan kontakta leverantören eller experter inom branschen direkt. Med de korrekta försiktighetsåtgärder som anges ovan kan plätering av tenn hålla i upp till 9/10 år.
Möjligheten att med jämna mellanrum stagnera interiören och polera den utvändigt gör
behållaren evig : det är därför dessa verktyg ofta går i arv från
generation till generation.