Made in Italy

6 bitar konserverad koppar formgjuten koppar - Gianvito

 • Made in Italy
 • Kod: GIANVITO
kr 981,11 kr 1.283,77 -24%
Material invändig tenn extern koppar
Leveranstider 7-10 arbetsdagar
Längd (cm) 5.5
Höjd (cm) 5

Räfflade kakformar i slät koppar, 6 stycken tillverkade i Italien.

Denna kakformtjänst är helt gjord av handförtunnad massiv koppar med räfflad form .
Den funktionella och eleganta designen representerar ett unikt stycke , eftersom objektet är födt från en hantverksmässig kopparbearbetning enligt den italienska traditionen , gjord i århundraden med största uppmärksamhet på detaljer och oförändrad expertis av kopparmästarna.

Med full respekt för italiensk tradition och kvalitet är den helt manuella produktionen resultatet av en stark syntes mellan passion och konst som ger liv till ett unikt och värdefullt föremål.
Av exceptionell kvalitet och förfining är varje föremål och dess detaljer resultatet av noggrann bearbetning som utförs noggrant för hand av mästare.
Kopparkokkärl för kulinariskt bruk är faktiskt helt modellerade för hand igenom att slå på specifika järnstänger med trähamrar och speciella hammare för små produktioner, eller med svarv för större.
Denna bearbetningsteknik ger koppar ett estetiskt utsmyckat utseende, men gör det framför allt mer motståndskraftigt mot slitage för en molekylär härdningseffekt.
Därefter konserveras varje produkt för hand över elden och fördelar manuellt det smälta tennet inuti kokkärlet för att göra det säkert och hygieniskt.
Slutligen utförs rengöring och slipning manuellt med biologiskt nedbrytbara produkter och för att avsluta poleringen med borstning tills en total glans erhålls.
Vid behov fixeras handtagen med nitar för att säkerställa ett starkt och varaktigt grepp.
Alla dessa funktioner gör det till ett oumbärligt verktyg särskilt för alla som är intresserade av haute cuisine.

Valet av material är den första viktiga utgångspunkten: ett flitigt urval görs för att bara välja material av utmärkt kvalitet.
Så koppar som används är ren koppar, med rätt fysiska egenskaper för perfekt modellering. Mässingen för handtagen kommer från individuella förstavalsgöt för hantverksgjutning och burken som används är 100% ren jungfru lämplig för livsmedelsanvändning, i enlighet med föreskrifterna och med ett analysintyg.

Materialet:
Koppar var den första metallen som bearbetades av människan. Det är en praktiskt taget oförstörbar ädelmetall med högt ekologiskt värde. Det är därför att äga ett koppar köksredskap kan betyda att äga en del av mänsklighetens historia, vilket ger glädje och charm vid matlagningen och vid presentationen av rätter.
Koppar är lämplig för lång och noggrann tillagning på grund av sin värmeledningsförmåga som gör att värmen kan spridas jämnt över hela krukan och locket så att, när den önskade temperaturen har uppnåtts, uppnås energibesparingar eftersom det kräver lite värme.

Tekniska funktioner och varningar:
 • Användbar för bakning;
 • Använd inte vassa föremål i direktkontakt med interiören, vi rekommenderar träbestick för att undvika repor i tennpläteringen.
 • Använd inte stålullskuddar för invändig rengöring för att undvika att burken tas bort;
 • Tvättning i diskmaskin rekommenderas inte för att undvika fullständig oxidation av koppar;
 • Lämna inte instrumentet i direkt kontakt med lågor eller tallrikar utan mat eller kryddor inuti;
 • Stapla inte kokkärlen ovanpå varandra. det är tillrådligt att hänga upp dem.
OBS: Vid fortsatt användning kommer koppar att få sin karakteristiska antika färg . För dem som föredrar glänsande koppar är det lämpligt att använda (endast utomhus) vinäger och saltlösning och gnugga i stålull eller kopparrengöringsprodukter som är lätt tillgängliga på marknaden. Dammen tenderar också att mörkna men denna naturliga reaktion påverkar inte dess hygien. Om beläggningen på tennpläteringen inte längre är enhetlig är det viktigt att fortsätta med en ny tennplätering som du kan kontakta leverantören eller experter inom sektorn direkt. Med de korrekta försiktighetsåtgärderna som anges ovan kan tennplätering vara upp till 9/10 år.

Möjligheten att regelbundet stagnera interiören och polera den externt gör behållaren evig : det är därför dessa verktyg ofta överlämnas från generation till generation.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 telefonlinjer)
 • Måndag till fredag 8.30-17.00
 • Via del pino 21 - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.se
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • Ovanstående priser är inklusive moms