Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
 • 0
 • 0

Keramiskt Matbord för att Möblera ditt Hem med ett Innovativt Material

Italienska matbord och vardagsrum med italiensk design.

I det här avsnittet presenterar vi de keramiska matborden, en viktig innovation i världen av vardagsrum och köksmöbler.
Orsakerna till den ökande framgången för dessa tabeller beror på flera faktorer som: rena, moderna och väsentliga linjer, högteknologiska material, kontinuerlig innovation och forskning, hög motståndskraft mot oavsiktliga skador.

Bland våra förslag hittar du bordsmodellerna med "glaskeramisk" topp, de med en 1 cm tjock glasplatta med ett 3mm keramiskt lager på toppen. Slutresultatet är ett material som erbjuder en mycket trevlig estetisk effekt, förfinad, elegant och extremt beständig. Matlagning vid 1200 ° C gör det nästan omöjligt att repa glaskeramisk topp oavsiktligt så att borden med dessa toppar säkert kan användas med heta knivar och krukor, utan risken för estetisk skada (i motsats till bord med glas och träplatta ).
När du går mer in i detalj har de keramiska materialen i topparna många fördelar: de är mycket motståndskraftiga (skärning, chock, nötning, repor, kemiska medel, UV-strålar och värme), flamskyddsmedel och ogenomträngliga för oljor och oljeavvisande medel. Därför behöver de inte särskild vård eller behandling och rengörs lätt.

Ramarna och benen på borden som säljs av Viadurini är vanligtvis tillverkade av trä, aluminium eller stål med en rektangulär topp.

Bord med keramiska toppar:

Keramik är ett oorganiskt material. Lera är extremt flexibel och mjuk i sitt naturliga tillstånd och blir stenhård efter skjutprocessen. Färgen ändras i enlighet med kromoforoxiderna i lerorna. Järnoxider kan vara gula, orange, rödfärgade, medan titanoxider kan vara vita och gulfärgade. I slutfasen glasas och dekoreras keramik.
Keramik är lämplig för tillverkning av runda bord, särskilt de med en diameter på 120 cm, 160 cm och 180 cm, och speciellt för produktion av toppar. Detta material kännetecknas av en liten tjocklek, en god motståndskraft mot rengöringsprodukter, mot kemikalier och lösningsmedel. Den enda produkten som kan skada keramik är fluorvätesyra. Den motstår också fukt, termiska chocker, repor och ytskador.
Olika typer av keramik finns tillgängliga, till exempel porslin och porslinstenar, som är extremt motståndskraftiga mot flisning. Dessa material kännetecknas av en låg porositet och är ogenomträngliga för gaser och vätskor.

Fördelar med keramik:

 • Hög motståndskraft mot repor, skador och sprickor
 • Den stöder tunga laster
 • Stöttålig
 • Elegant och elegant
 • Hållbar.
 • Hur man rengör keramiska bordsskivor:
 • Keramiska bord är lätta att rengöra, men vi föreslår användning av neutrala och alkaliska tvättmedel och användning av en mikrofiberduk. Skölj med vatten och torka ytan för att undvika bildning av fläckar, som kan orsakas av tvättmedelrester eller hårt saltvatten.

Hur man rengör keramiska bordsskivor:

Keramiska bord är enkla att rengöra, men vi föreslår användning av neutrala och alkaliska rengöringsmedel och användning av en mikrofiberduk. Skölj med vatten och torka ytan för att undvika att det bildas fläckar som kan orsakas av rengöringsmedelrester eller av hårt saltvatten.

Bord med glaskeramik, superkeramik, kristallceramik eller Laminan:

Under de senaste åren har resistenta och innovativa material framkommit; en av dem är glaskeramik. Ny generation keramik kallas ofta super-keramik, crystalceramics eller Laminan, som det italienska märket som producerar det.
Detta material är tillverkat av ett övre skikt av keramik och ett nedre lager av glas, vilket gör det ännu mer robust och motståndskraftigt.
Materialet som härrör från denna framgångsrika koppling är olja / vätska / fettavvisande, det är värmebeständigt och syrabeständigt. Den är repasäker, lätt att rengöra, icke-korroderbar och giftfri.
Detta material är lämpligt för tillverkning av runda bord med en diameter på 120 cm, 160 cm, 180 cm eller skräddarsydda. De är också lämpliga för utdragbara bord med en längd på 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm eller mer.

Fördelar med glaskeramik:

 • Elegant och elegant design
 • Oändliga färgmöjligheter
 • Värmebeständig, repasäker och motståndskraftig mot temperaturvariation
 • Resistent mot frätande ämnen
 • Det tar inte upp oljor och vätskor
 • Det är icke-deformerbart (upp till 600-700 ° C)
 • Shatterproof och icke-porös
 • Det är starkare än glas
 • Miljövänlig: lätt att återvinna

Hur man rengör glaskeramik, superkeramik, crystalceramics eller Laminan top:

Vi föreslår användning av speciella tvättmedel eller krämer. Applicera dem med en mjuk trasa, låt den reagera i ett par minuter, skölj och torka med en torkduk.
Rengör försiktigt. Detta material är vackert, men lätt repasbart.