Tel. + 39 0541 623760 från 9.00 till 17.00
 • 0
 • 0

Utdragbara Keramiska Bord för en modern Matsal - Tillverkad i Italien

Utdragbara bord med keramisk hylla för design av köket och matsalen tillverkad i Italien

Keramiska bord har blivit en av de senaste trenderna inom designmöbler, särskilt för köket och matsalen.
Deras ökande framgång beror på flera faktorer: rena och samtida linjer, högteknologi och kontinuerlig forskning för innovation.
Det är värt att nämna de många fördelarna med keramik: det är mycket motståndskraftigt mot brand, skär, stötar, repor och skador, det är också motståndskraftigt mot kemiska medel, värme och UV-strålar. Dessutom är det olje- och fettbeständigt. Det kräver ingen särskild vård och det är extremt lätt att rengöra.

De flesta keramiska bord som finns tillgängliga på marknaden består av en keramisk bordsskiva med en tjocklek på 3 mm monterad på ett underliggande lager av glas, kristall eller mdf (med variabel tjocklek 1-3 cm). Benen och bordets ram är i allmänhet tillverkade av trä, aluminium eller stål.
Dess huvudtillverkare använder en specifik terminologi för att indikera bänkskivans material, som glaskeramik, superkeramik, kristallceramik, Laminam® och många fler.
Till exempel är glaskeramik ett värdefullt material, som består av en 1 cm tjock glasplatta och ett 3 mm keramiskt skikt. Att kokas vid 1200 ° C är det omöjligt att skrapa i glaskeramisk topp.

Bord med keramiska toppar:

Keramik är ett oorganiskt material. Lera är extremt flexibel och mjuk i sitt naturliga tillstånd och blir stenhård efter bränningsprocessen. Färgen ändras beroende på kromoforoxiderna som finns i lerorna. Järnoxider kan vara gula, orange, röda, medan titanoxider kan vara vita och gula. I slutskedet glaseras och dekoreras keramik.
Keramik är lämpligt för tillverkning av runda bord, särskilt de med en diameter på 120 cm, 160 cm och 180 cm, och särskilt för tillverkning av toppar. Detta material kännetecknas av en liten tjocklek, god beständighet mot rengöringsprodukter, mot kemikalier och lösningsmedel. Den enda produkten som kan skada keramik är fluorvätesyra. Det tål också fukt, termiska stötar, repor och ytskador.
Olika typer av keramik finns, till exempel porslin och porslinstengods, som är extremt motståndskraftiga mot flisning. Dessa material kännetecknas av låg porositet och är ogenomträngliga för gaser och vätskor.

Fördelar med keramik:

 • Hög motståndskraft mot repor, nötningar och brott
 • Den stöder tunga laster
 • Stöttålig
 • Elegant och elegant
 • Hållbar.

Hur man rengör keramiska bordsskivor:

Keramiska bord är enkla att rengöra, men vi föreslår användning av neutrala och alkaliska rengöringsmedel och användning av en mikrofiberduk. Skölj med vatten och torka ytan för att undvika att det bildas fläckar, som kan orsakas av rengöringsmedelrester eller av hårt saltlösning.

Tabeller med glaskeramik, superkeramik, kristallkeramik eller laminan:

Under de senaste åren har resistenta och innovativa material framkommit; en av dem är glaskeramik. Nya generationens keramik kallas ofta superkeramik, kristallkeramik eller Laminan, som det italienska varumärket som producerar det.
Detta material är tillverkat av ett övre skikt av keramik och ett nedre skikt av glas, vilket gör det ännu mer robust och beständigt.
Materialet som härrör från denna framgångsrika koppling är olja / vätska / fettavvisande, det är värmebeständigt och syrabeständigt. Den är reptålig, lätt att rengöra, ej korroderbar och giftfri.
Detta material är lämpligt för tillverkning av runda bord med en diameter på 120 cm, 160 cm, 180 cm eller specialtillverkade. De är också lämpliga för utdragbara bord med en längd på 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm eller mer.

Fördelar med glaskeramik:

 • Elegant och elegant design
 • Oändliga färgmöjligheter
 • Värmebeständig, reptålig och motståndskraftig mot temperaturvariationer
 • Motståndskraftig mot frätande ämnen
 • Det absorberar inte oljor och vätskor
 • Det är icke-deformerbart (upp till 600-700 ° C)
 • Splittålig och icke-porös
 • Det är starkare än glas
 • Miljövänligt: ​​lätt att återvinna

Hur man rengör glaskeramik, superkeramik, kristallkeramik eller laminerad topp:

Vi föreslår användning av specialtvättmedel eller krämer. Applicera dem med en mjuk trasa, låt den reagera i några minuter, skölj och torka med en suddduk.
Rengör försiktigt. Detta material är vackert men lätt repbart.