Speglar och Belysning för Badrummet - Idéer och Lösningar för det Idealiska och Designvalet

Tips och lösningar för att göra badrummet till en funktionell och designad plats med speglar och rätt belysning

Vi vet mycket väl att varje person i badrummet spenderar i genomsnitt från några minuter till flera timmar varje dag, orsakerna kan vara den mest varierande, skägg, hår, smink, borsta tänderna eller helt enkelt fräscha upp. Alla dessa rutinåtgärder gör denna miljö till en av de viktigaste och mest intima som ditt hem erbjuder; Viadurini med den här artikeln vill ge dig en idé och råd om hur du gör ditt badrum inte bara användbart men också funktionellt och praktiskt.
När det gäller att förbättra badrummet kan man bara börja från belysningen och spegeln, övervägande komplement av hela området och att om det används i bästa fall kan ge flera tillfredsställelser för den omgivande miljön.
Av detta skäl är badrummet inte avsett att ha någon spegel utan en spegel med integrerad belysning eller väl positionerad belysning.

Av denna anledning måste vi alltid komma ihåg att: integrerade och väl placerade lampor ger optimal belysning i ansiktet

Integrerade eller positionsljus för badrummet

En remsa med lysdioder eller lampor placerade i spegelns övre hörn ger inte tillräckligt med ljus, till exempel, en spegel som tänds endast i den övre delen kommer att få dig att framstå ständigt med mörka cirklar på grund av skuggan som fransarna genererar under ögonen .
Det bästa sättet att observera din reflektion är att ha en belysning så nära det som för naturligt ljus, med glödlampor korrekt placerade så att inga skuggområden genereras och en färgtemperatur som återger morgonljuset.
Du kan till och med tänka på att lägga till en dimmer för att justera rätt mängd ljus som kommer in från utsidan efter dina behov.

Andra grundläggande tekniska aspekter att komma ihåg vid valet av spegel med perfekta ljus:
  • Ljuset sprids jämnt och det förblir oförändrat över tiden
  • Lampor eller lysdioder som inte avger värme eller överhettning
  • Energibesparande lampor (max 4 watt / h och 270 lumen vardera)
  • En ljusteknik som inte kräver underhåll eller byte (för minst 100 000 timmars belysning)

Speglar med vägglampor, bakgrundsbelysning eller upplysta kanter: vilken är den bästa lösningen?

Stora badrum : stora badrum har plats för olika inredningslösningar och på den amerikanska modellen är det nu vanligt att ha ett dubbelt handfat. I det här fallet kan du välja en stor rektangulär spegel som omfattar båda sidor eller enstaka speglar med de mest varierade formerna. Fyrkantiga, runda och till och med ovala speglar är på modet inom inredningen, och i den här aspekten kan du gärna anpassa formen till den stil som bäst passar ditt huvudbadrum.

Små badrum: små eller små badrum kan istället dra stor nytta av en spegel med ljus, till och med bakgrundsbelyst, vilket skapar atmosfär och gör miljön större, särskilt med en lösning utvecklad vertikalt med sidoljus.

Inramade speglar i badrummet

Den  inramade spegeln  lämpar sig perfekt för vintagemiljöer, trämöbler och till och med de modernaste inredningsdesignerna, beroende på vilken ram som väljs.
En ram kan till och med hysa  belysningssystemet inuti, med aluminiumprofiler med de mest varierade strukturerna.

De mest minimala, mångsidiga och moderna är verkligen de utan ram och med  bakgrundsbelysning: de anpassar sig till vilken stil som helst.

Klicka här för att upptäcka de bästa badrumsspeglarna.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev