Rektangulär stekare med kopparlock och mässingshandtag, tillverkad i Italiens hantverk.
Denna
handhamrade solid
kopparrostare med mässingslock och handtag presenterar en exceptionell kvalitet och förfining, resultatet av
handgjord kopparbearbetning enligt den
italienska traditionen , gjord i århundraden med största uppmärksamhet på detaljer och oförändrad expertis av kopparsmederna.
Det är en
unik design , eftersom produkten, med varje detalj, är resultatet av en noggrann och rigorös
manuell bearbetning med full respekt för italiensk
tradition och
kvalitet , för ett
unikt och dyrbart föremål.
Roaster: handhamrad
Lock: handhamrat
Valet av material är den första viktiga utgångspunkten: ett noggrant urval görs för att endast välja
material av utmärkt kvalitet. Så kopparn som används är ren koppar, med de rätta fysiska egenskaperna för perfekt modellering. Mässingen för handtagen kommer från individuella förstahandsgöt för hantverksgjutning och plåten som används är 100% ren jungfrulig lämplig för livsmedelsanvändning, i enlighet med bestämmelserna och med ett analyscertifikat.
Kopparkokkärlen är helt
handgjorda genom att slå på specifika järnstänger med träklubbor och speciella hammare för små produktioner, eller med svarven för de större.
Denna bearbetningsteknik ger kopparn inte bara ett estetiskt förbättrat utseende, utan också större
motståndskraft mot slitage , för en molekylär härdande effekt.
Därefter konserveras varje produkt för hand över elden, varvid den smälta plåten manuellt fördelas inuti kokkärlet, för att göra den säker och hygienisk. Slutligen används biologiskt nedbrytbara produkter för manuell rengöring och slipning; medan den sista poleringen involverar borstning tills en total briljans erhålls.
Vid behov fästs handtagen med nitar, för att säkerställa ett starkt och varaktigt grepp.
Alla dessa funktioner gör redskapet oumbärligt, speciellt för alla som är intresserade av haute cuisine.
Tekniska funktioner och varningar:- Kan användas för gas-, strålnings- eller elektrisk matlagning, helst med låga lågor;
- Använd inte vassa föremål i direkt kontakt med inredningen, vi rekommenderar träbestick för att undvika repor i plåtbeläggningen;
- Använd inte stålullsdynor för invändig rengöring, för att undvika att plåten tas bort;
- Diskning i diskmaskin rekommenderas inte för att undvika fullständig oxidation av kopparn;
- Lämna inte instrumentet i direkt kontakt med lågor eller tallrikar utan mat eller smaktillsatser inuti;
- Stapla inte kastrullerna ovanpå varandra; det är lämpligt att hänga upp dem.
Materialet: Koppar är en
praktiskt taget oförstörbar ädelmetall med ett högt ekologiskt värde och var den första metallen som bearbetades av människan.
Det är därför att äga ett köksredskap i koppar kan innebära att äga en del av mänsklighetens historia, vilket ger glädje och charm i tillagningen av måltider och i presentationen av rätter. Indikerad för lång och exakt tillagning på grund av sin
värmeledningsförmåga , låter den värmen spridas jämnt över hela grytan och locket för optimal
energibesparing eftersom den, när den önskade temperaturen har uppnåtts, kräver lite värme.
OBS: Vid fortsatt användning kommer koppar att anta sin karakteristiska
antika färg . För dem som föredrar glänsande koppar rekommenderas att använda (endast utanför) vinäger- och saltlösningen och gnida in stålull, eller kopparrengöringsprodukter, lätt tillgängliga på marknaden. Damm tenderar också att mörkna men denna naturliga reaktion påverkar inte dess hygien. Om beläggningen av plåtbeläggningen inte längre är enhetlig, är det viktigt att gå vidare med en ny plätering för vilken du kan kontakta leverantören eller experter inom branschen direkt. Med de korrekta försiktighetsåtgärder som anges ovan kan plätering av tenn hålla i upp till 9/10 år.
Möjligheten att med jämna mellanrum stagnera interiören och polera den utvändigt gör
behållaren evig : det är därför dessa verktyg ofta går i arv
från generation till generation.