Designishink för vin i polerad hamrad koppar eller pompeansk grön, tillverkad i Italien.
Ishinken representerar en
unik pjäs , eftersom varje föremål är resultatet av en
hantverksmässig bearbetning av koppar som
hamras för hand enligt den
italienska traditionen , gjord i århundraden med största uppmärksamhet på detaljer och oförändrad expertis av kopparsmederna.
Med full respekt för italiensk
tradition och kvalitet är den
helt manuella produktionen resultatet av en stark syntes mellan
passion och konst som ger liv åt ett
unikt och dyrbart föremål. Av exceptionell kvalitet och förfining är varje föremål och var och en av dess detaljer resultatet av noggrann bearbetning som utförs strikt för hand av mästare kopparsmeder.
Kopparkokkärlet för kulinariskt bruk är faktiskt helt och hållet
modellerat för hand slå på specifika järnstänger med träklubbor och specialhammare för små produktioner, eller med svarven för större.
Denna bearbetningsteknik ger kopparn ett estetiskt utsmyckat utseende, men gör den framför allt mer
motståndskraftig mot slitage , för en molekylär härdande effekt.
Slutligen utförs rengöring och polering manuellt med biologiskt nedbrytbara produkter, och slutligen polering genom borstning tills en total briljans erhålls.
Vid behov fästs handtagen med nitar, för att säkerställa ett starkt och varaktigt grepp.
Alla dessa funktioner gör den till ett oumbärligt verktyg, särskilt för alla som är intresserade av haute cuisine.
Valet av material är den första viktiga utgångspunkten: ett noggrant urval görs för att endast välja
material av utmärkt kvalitet. Så kopparn som används är ren koppar, med de rätta fysiska egenskaperna för perfekt modellering. Mässingen till handtagen kommer från individuella förstahandsgöt för hantverksgjutning, i enlighet med bestämmelserna.
Materialet: Koppar var den första metallen som bearbetades av människor. Det är en
praktiskt taget oförstörbar ädelmetall med ett högt ekologiskt värde. Det är därför att äga ett köksredskap i koppar kan innebära att äga en del av mänsklighetens historia, vilket ger glädje och charm i tillagningen av måltider och i presentationen av rätter.
Koppar lämpar sig för lång och noggrann tillagning tack vare sin
värmeledningsförmåga som gör att värmen sprider sig jämnt över hela grytan och locket så att när önskad temperatur uppnåtts uppnås
energibesparingar då den kräver lite värme.
Tekniska funktioner och varningar:- Kan användas för gas-, strålnings- eller elektrisk matlagning, helst med låga lågor;
- Använd inte spetsiga föremål i direkt kontakt med interiören;
- Använd inte stålullsdynor för invändig rengöring;
- Diskning i diskmaskin rekommenderas inte för att undvika fullständig oxidation av kopparn;
- Lämna inte instrumentet i direkt kontakt med lågor eller tallrikar utan mat eller smaktillsatser inuti;
- Stapla inte kastrullerna ovanpå varandra; det är lämpligt att hänga upp dem.
OBS: Vid fortsatt användning kommer koppar att anta sin karakteristiska
antika färg . För dem som föredrar glänsande koppar rekommenderas att använda (endast utanför) vinäger- och saltlösningen och gnida in stålull, eller kopparrengöringsprodukter, lätt tillgängliga på marknaden.