Made in Italy

3 Ostknivar i rostfritt stål, Berti Exclusive för Viadurini - Asiago

  • Made in Italy
  • Kod: ASIAGO
kr 4904,56
Material rostfritt stål
Leveranstider 5/8 arbetsdagar

Set med 3 knivar Berti ostceremoni exklusivt för Viadurini, hög kvalitet tillverkad i Italien.

Låda med 3 knivar för servering av alla ostar på bordet:
Compact: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: denna typ av kniv används vanligtvis för ostar med en mycket hög och rundad sida, såsom bordsparmesan, åldrad pecorino romano, fiore sardo, siciliansk canestrato, mogen castelmagno, gavoi och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: det är en kniv som perfekt kan ersätta knivserien med mandelblad, hakad mandel, spikat hjärta, som används för att gravera och dela kompakt, hård, kornig eller krita pasta. Spetsen måste fastna på skorpan och sedan med ett jämnt och starkt tryck efter att bladets kant dras, skärs degen och den lossnar försiktigt.

Semidure: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: fontina, raschera, färsk toma, emmenthal, ung asiago, siciliansk canistrato och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: mjölkpastaens halvhårda konsistens kräver en praktisk, lätt tung kniv, strukturerad på ett sådant sätt att torkar osten utan att orsaka sprickor i de skurna väggarna, vilket kan hända med en kniv med för mycket brett och tjockt blad. Samtidigt måste bladet kunna klippa in i skorpan som i allmänhet är mer markant konsekvent än den inre degen. Av denna anledning är bladets form något välvd i mitten och konfigurerar sig själv som en penetrerande kil. Detta objekt kan förvandlas till en såg med en kort tvärrörelse när skorpan är för stark. Detta gör att snidaren kan använda samma tryck exakt för att undvika skadliga former av hängande av den underliggande delen. Trycket som utövas på bladet måste därför vara måttligt och arbeta vinkelrätt mot stödytan för att undvika olämplig böjning.

Pastemolli: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: gorgonzola, mozzarella, robiole, quartiroloost från Val Camonica, murianengo, panerone och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: knivbladet för mjuka eller mjuka ostar måste skära degen utan att hålla fast vid den, och separera de torkade ansiktena på ett tydligt sätt utan att böjas eller krossas. Snidaren måste skära avgörande, med en rörelse som ursprungligen lutar mot stödytan, vilket gör en punkt på knivens änddel och kör resten av bladet vinkelrätt mot stödytan men i en roterande riktning. I hypotesen att degen är alltför öm, inte vill att den ska smetas med kniven och riva sig fruktansvärt, kommer jag att förklara en hemlighet, men säg inte till någon: fukta bladet med en fuktig trasa för att minska friktionen så mycket som möjligt och underlättar att glida på den mjuka degen. Denna kniv är utrustad med en liten gaffel i slutet av bladet som är användbar för servering av de beredda delarna.

Bladen erhålls genom laserskärning från ark av specialstål som möjliggör en mycket hög kvalitet på bladet (fin och beställd kornstorlek utan smide). Gjord med en hel tang, dvs bladet är ett enda stycke som korsar hela handtaget, de har ytfinishen på satinbladet.
Producerade helt för hand i små mängder och utan arbetsfördelning, de som initierar dem avslutar dem: på varje blad hittar du initialerna för hantverkaren som skapade dem. Värmebehandlingen inkluderar även underkylning vid -80 ° C för att säkerställa maximal kapacitet och varaktighet.

Versionerna med plexiglashandtag är diskmaskinssäkra eftersom alla våra plexiglashandtag genomgår en speciell stabiliseringsprocess som gör dem diskmaskinssäkra. De är tillverkade med högkvalitativt skärstål och kan endast läggas i diskmaskinen i Plexiglas-handtagsversionen, men det är bra att få information om möjliga konsekvenser:
1. diskmaskinen får alla tvättade föremål att åldras snabbt.
2. ju högre kvalitet skärstål är, desto mindre rostfritt är de.
3. knivarna kan färgas med små rödaktiga fläckar eller stora blåaktiga glorier:
till. om det lämnas att tömma eller torka i diskmaskinen
b. om den lämnas smutsig under lång tid efter användning
c. om tvättvattnet är rikt på järn
4. bra handtvätt och noggrann torkning efter tvätt är hemligheten för att hålla dina knivar som bäst
5. Handtvätt och omedelbar torkning är MÅSTE för knivar med handtag i horn, trä eller andra naturliga material.
6. Tvätta inte med aggressiva rengöringsmedel eller vatten vid temperaturer över 60 ° C.

Mått:
- fulla knivar
- vikt: 201 gr.
- blad av rostfritt stål
- handtag: rött plexiglas
Email Newsletter
Nyhetsbrev
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro