Made in Italy

7 italienska rostfria knivar, Berti exklusivt för Viadurini - Alessano

  • Made in Italy
  • Kod: ALESSANO
kr 19104,33
Material rostfritt stål
Leveranstider 5/8 arbetsdagar

Set med 7 högkvalitativa knivar tillverkade i Italien.

Låda med 7 viktiga knivar för att skära över 450 italienska ostar:
Betesmark: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: kryddat asiago, hård behå, bitto, provolone, mycket gammal toma, montasio, calcagno och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: skärning av hårda ostar påför en viss kraft för att övervinna motståndet som motsätter degens konsistens. Den högra kniven måste ha ett tunt blad att skära, men bred och stark för att klara skäransträngningen och separera de torra ansikten väl. Det är nödvändigt att koncentrera ansträngningen på handtaget och endast i fall av extrem motstånd hjälp med den andra handen, även trycka på bladets baksida. Men var försiktig! För att undvika att degen slits måste skäret vara avgörande och väl kalibrerat, utan att det glider genom att få bladet att tränga vinkelrätt mot stödytan och sjunka nedåt med konstant tryck. Carver kommer att behöva producera sin verkan på ett balanserat sätt så att bladet tränger in perfekt horisontellt för att förhindra att ostpasta bryts i slutet av skäret.

Halvhård: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: fontina, raschera, färsk toma, emmenthal, ung asiago, siciliansk canistrato och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: mjölkpastaens halvhårda konsistens kräver en praktisk, lätt tung kniv, strukturerad på ett sådant sätt att torkar osten utan att orsaka sprickor i de skurna väggarna, vilket kan hända med en kniv med för mycket brett och tjockt blad. Samtidigt måste bladet kunna klippa in i skorpan som i allmänhet är mer markant konsekvent än den inre degen. Av denna anledning är bladets form något välvd i mitten och konfigurerar sig själv som en penetrerande kil. Detta objekt kan förvandlas till en såg med en kort tvärrörelse när skorpan är för stark. Detta gör att snidaren kan använda samma tryck exakt för att undvika skadliga former av hängande av den underliggande delen. Trycket som utövas på bladet måste därför vara måttligt och arbeta vinkelrätt mot stödytan för att undvika olämplig böjning.

Pastemolli: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: gorgonzola, mozzarella, robiole, quartiroloost från Val Camonica, murianengo, panerone och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: knivbladet för mjuka eller mjuka ostar måste skära degen utan att hålla fast vid den, och separera de torkade ansiktena på ett tydligt sätt utan att böjas eller krossas. Snidaren måste skära avgörande, med en rörelse som ursprungligen lutar mot stödytan, vilket gör en punkt på knivens änddel och kör resten av bladet vinkelrätt mot stödytan men i en roterande riktning. I hypotesen att degen är alltför öm, inte vill att den ska smetas med kniven och riva sig fruktansvärt, kommer jag att förklara en hemlighet, men säg inte till någon: fukta bladet med en fuktig trasa för att minska friktionen så mycket som möjligt och underlättar att glida på den mjuka degen.

Kompakt: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: denna typ av kniv används vanligtvis för ostar med en mycket hög och rundad sida, såsom bordsparmesan, åldrad pecorino romano, fiore sardo, siciliansk canestrato, mogen castelmagno, gavoi och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: det är en kniv som perfekt kan ersätta knivserien med mandelblad, hakad mandel, spikat hjärta, som används för att gravera och dela kompakt, hård, kornig eller krita pasta. Spetsen måste fastna på skorpan och sedan med ett jämnt och starkt tryck efter att bladets kant dras, skärs degen och den lossnar försiktigt.

Trapezium: Vilka ostar du ska skära med denna kniv: emmenthal, provolone, canestrato från Puglia, siciliansk pecorino, fossa di Sogliano-ost, mjuk pecorino och andra hårda och halvhårda ostar, men med höga sidor och alla ostar med liknande egenskaper. Så här använder du denna kniv: ersätter klockformade, spade, inverterade kolvar och emmenthalformade knivar. Dess funktion är att gravera hårda eller halvhårda ostar från sidorna med hjälp av hög och form med en avsevärd diameter, eller genom skivor som visas på bordet med mer eller mindre liknande fasta konfigurationer. Trycket från carvern koncentreras i handtaget och vertikalt i förhållande till stödytan för att torka pastan perfekt vinkelrätt mot skalet i en klar och utan dröjsmål enligt principen formulerad av monsieur Jean Francois Guillontin.

Spateln: Vilka ostar du ska skära med den här kniven: alla mycket ömma ostar att sprida. Hur man använder denna kniv: spateln med ett stålblad, även om det är mindre raffinerat än de gamla i ben eller elfenben, är mer flexibelt och mjukt och används bättre för att sprida mycket ömma mjölkpasta. Vi kan också använda det som ett skärblad eftersom det, trots att det inte har någon kant, är så tunt att det kan klippa utan att bryta någon typ av ost.

Fören: Vilka ostar som ska klippas med denna kniv: stracchino, robiola, mjuk taleggio, bossolasco, färska getter, crescenza, romersk och Piacenza ricotta, seiras, färsk tomini och primo försäljning och alla ostar med liknande egenskaper. Hur man använder den här kniven: i de fattiga bondekantinerna i norra Italien, på en inte så avlägsen tid, var polenta huvudmåltiden. För att skära en skiva användes i allmänhet en tråd av garn eller hampa eller tarm, fixerad i de två ändarna med två träpinnar. Detta verktyg användes också för att skära, när det fanns, och det var en stor fest, en smörpinne eller en tometta färsk ost eller en seiras som därmed mästerligt smaksatt den blygsamma maten. Ibland i stället för den enkla tråden fanns det ett mer sofistikerat verktyg födt av uppfinningsriket hos någon herde. Det var en båge bildad av ett elastiskt trä (pil, hasselnöt, plommon eller rusning) sträckt av tråden som därmed möjliggjorde en mer sofistikerad typ av klippning och gav en viss stil till husets blygsamma bord. Jag tänkte därför att föreslå fören i sin ursprungliga och okända förklädnad som en hyllning till bondetraditionen, till de många margari som använde den eftersom jag är övertygad om att skära en fräsch, hantverksmässig tometta, en fortfarande varm ricotta, med detta så enkelt men så genial såväl som att han föreslår en atavistisk och nästan uppoffrande ritual, kommer han att förmå maitre coupeur att vidta en mer noggrann åtgärd: skivan kommer att släppa mer intensiva smaker så att den kan smakas i sin maximala doft.

Bladen erhålls genom laserskärning från ark av specialstål som möjliggör en mycket hög kvalitet på bladet (fin och beställd kornstorlek utan smide). Gjord med en hel tang, dvs bladet är ett enda stycke som korsar hela handtaget, de har ytfinishen på satinbladet. Producerade helt för hand i små mängder och utan arbetsfördelning, de som initierar dem avslutar dem: på varje blad hittar du initialerna för hantverkaren som skapade dem.

Fören är i rusning och galvaniserad järntråd det kan inte tvättas i diskmaskinen och en snabb handtvätt med omedelbar torkning rekommenderas. Värmebehandlingen inkluderar även underkylning vid -80 ° C för att säkerställa maximal kapacitet och varaktighet.
Versionerna med plexiglashandtag är diskmaskinssäkra eftersom alla våra plexiglashandtag genomgår en speciell stabiliseringsprocess som gör dem diskmaskinssäkra. Tillverkad med högkvalitativt skärstål kan de endast läggas i diskmaskinen i versionen av plexiglashandtaget, men det är bra att få information om möjliga konsekvenser:
1. diskmaskinen får alla tvättade föremål att åldras snabbt.
2. ju högre kvalitet skärstål är, desto mindre rostfritt är de.
3. knivarna kan färgas med små rödaktiga fläckar eller stora blåaktiga glorier:
till. om det lämnas att tömma eller torka i diskmaskinen
b. om den lämnas smutsig under lång tid efter användning
c. om tvättvattnet är rikt på järn
4. bra handtvätt och noggrann torkning efter tvätt är hemligheten för att hålla dina knivar som bäst
5. Handtvätt och omedelbar torkning är MÅSTE för knivar med handtag i horn, trä eller andra naturliga material.
6. Tvätta inte med aggressiva rengöringsmedel eller vatten vid temperaturer över 60 ° C.

Mått:
- fulla knivar
- vikt: 909 gr.
- blad av rostfritt stål
- handtag: buksbom
Email Newsletter
Nyhetsbrev
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro