8 Tips om Hur man Väljer Hushållsuppvärmning med Designradiatorer

Detta är den bästa tiden att välja att förnya ditt värmesystem hemma, ersätter nu föråldrade radiatorer och ersätta dem med något som nu blir mer och mer populärt i Europa, uppvärmda handduksskenorna och elektriska eller hydrauliska radiatorer. Dessa eleganta och raffinerade uppvärmningsmedel kombinerar 3 enkla och oumbärliga egenskaper: Design, effektivitet och innovation.
 

De bästa företagen och de mest specialiserade designarna och arkitekterna försöker sin hand år efter år med att skapa alltmer innovativa och originella värmelösningar som gränsar till begreppet konstverk. Viadurini, e-handel specialiserat på urval av handdukstorkar, är det första företaget som erbjuder handdukstorkaren i Italien och på den europeiska marknaden.

Bland de olika behov som kan uppstå under renoveringen av en lägenhet, framgår det att renovera sitt hem med hjälp av dekorativa element som samtidigt är funktionella.

Tips 1 - När ska du renovera eller byta ut ditt värmesystem?

Svaret är enkelt, alltid bättre på sommaren. Absolut den lämpligaste säsongen för att börja arbeta. På sommaren har du den obestridda fördelen att du inte lider av kyla under renoveringen och framför allt med värmesystemet avstängt kommer arbetstiderna att minskas, vilket också sparar arbetskraftskostnader.

Tips 2 - Ta hänsyn till storleken på användningsområdet

Mätningar är viktiga när du väljer att byta kylare. Så vi råder dig att ta de exakta mätningarna av rummet där kylaren ska placeras.
Eftersom radiatorerna har olika kraftnivåer har ett slags elementdiagram skapats som omedelbart kan få dig att förstå, baserat på storleken på rummet, hur mycket ström du behöver.

Kort sagt kommer det att vara nödvändigt att få rumets volym, beräkna dess yta (bredd x längd) och sedan multiplicera den med höjden.

Dessutom måste man ägna uppmärksamhet åt detaljer: huruvida det finns fönster (fönster, franska dörrar, takfönster etc.) eller inte. Vid beräkning av den värmeeffekt som är nödvändig för att värma rummet är dessa data väsentliga för att identifiera koefficienten som sedan kommer att multipliceras med volymen i det behandlade rummet.

Tips 3 - Från vilket rum ska du börja installera kylaren?

Kylaren vill prata om estetik och är en komponent med stor visuell påverkan tack vare dess många former och linjer, så den rekommenderas på platser där den kan beundras som matsalar, vardagsrum och badrum.
 

Tips 4 - Var ska man installera kylaren?

Även för var det finns regler att följa helst; för ett optimalt utbyte skulle det bästa stället vara på väggarna som ger utsidan av huset om det finns för att minska flödena av kall luft som tränger in i huset, vilket garanterar ett bättre utbyte.

Tips 5 - Vilken radiator ska du välja?

För denna fråga finns inget exakt svar eftersom varje situation bör analyseras men vi kan ge råd i allmänhet.

Versionerna på marknaden är många men de vanligaste är:

rörformig kylare

 • plattradiator

 • handdukstork med lock.

När det är nödvändigt att ha mycket kraft är modulära radiatorer (rörformiga eller liknande) lämpliga för bättre användning, eftersom de tack vare modulariteten teoretiskt har oändliga utbyten och anpassar sig till de utrymmen som kan räkna med olika höjder, djup ( antal kolumner) och bredd (antal kolumner). element).

Om du däremot har lite utrymme bör du välja en plattmodell som per ytenhet har ett högre utbyte. Slutligen, om du vill ge ett estetiskt tillskott till plattan, kan du välja de som har ett specialdesignat lock.


Tips 6 - Hydraulisk, elektrisk eller blandad kylare?

I alla tre versionerna ger kylaren det bästa och det finns ingen riktig kategori som vinner över den andra. Var och en anpassar sig efter specifika behov.
För att kunna välja är det idealiskt att välja en radiator med blandad drift, det vill säga en som fungerar både med vatten och i elektriskt läge. Mixed har fördelen att det är mycket mångsidigt, särskilt under mellansäsonger, där med centralvärmesystemet avstängt kan du välja att värma (elektriskt) rummen i huset som förblir kallare, till exempel badrummet. I välisolerade hem kan man dessutom uppnå utmärkt termisk komfort med minimalt energiförbrukning.

När det gäller rörmokare kommer anslutningarna knappast att vara desamma som den gamla kylaren, eftersom radiatorernas former ofta är varierade och ovanliga. Av denna anledning är det viktigt att känna till utrymmen och storlekar under renoveringsfasen, medan det för de elektriska versionerna är nödvändigt att planera att sätta in ett lämpligt eluttag.

Tips 7 - Vilket material ska du välja?

Huvudmaterialen är huvudsakligen 3:

 • Gjutjärn - Det gjorde historia och används fortfarande inom detta område, det gör kylaren tung men har en hög kapacitet att behålla värmen, det negativa är att det är långsamt att värma upp.
 • Aluminium - Material som blir mer och mer överkomligt för alla tack vare nya billiga bearbetningsmetoder. Den har hög termisk effekt och vanligtvis är modellerna med en mer speciell design byggda med denna metall.
 • Stål - Hög kvalitet material med utmärkt värmekapacitet.
 • Glas

Tips 8 - Vem ska man be om installationsstöd?

Oavsett valet av kylare, är det viktigt att be om stöd från yrkesverksamma som monterar elementen på ett rent sätt. Du måste kontakta en rörmokare för anslutning av rören och passage av varmt vatten inuti värmeelementen. Dess ingripande kommer att vara nödvändigt om panntekniken eller termokaminstekniken används, ännu mer om det är nödvändigt att byta rör genom att använda den senaste generationens material. I de fall där elradiatorer väljs kommer de att vara utrustade med en kontakt som ska sättas in i lämpliga uttag.Trots att de använder el är de infraröda radiatorerna utrustade med säkerhetssystem i enlighet med lagen som gör att de kan placeras även i badrum, nära handfat eller badkar.

Bonustips: Klicka här för att besöka våra exklusiva radiatorval.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 telefonlinjer)
 • Måndag till fredag 8.30-17.00
 • Via del pino 21 - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.se
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • Ovanstående priser är inklusive moms