Den Enkla Berättelsen av ett Briccola-Trä

En gång i Venediglagunen fanns det en gammal briccola. Hans liv hade varit rikt på arbete och med ny kunskap tack vare hans position i lagunen. När den valde av hinderbyggarna, som signalerade för båtarna lagunens farbara zon, var den ung och ytan på hans kropp var perfekt.

Briccola trä

Du kanske undrar vad som är en briccola, här är svaret på ditt tvivel. Briccola är en bit av ek, en slags stolpe, som placeras i havet för att indikera de farbara vattenvägarna till båtarna. Denna briccola i synnerhet var avundsjuk av hennes bröder på grund av hennes speciella korn som skapade en syndig effekt på ytan av hennes trä.

Det var många år sedan hon för första gången möttes doppad i lagunen för att bekanta sig med alla havets invånare. Nu kändes briccola gammal och trött, ett liv mitt i sätet hade lämnat djupa tecken på hennes kropp. Träet var först glatt och nu präglat av den unika och extraordinära skursågen hos små blötdjur som skulpterar unik broderi och dekoration.

Dessa externa agetner är varför trästolpar av briccola periodvis måste bytas ut. Den gamla briccola visste att hennes jobb i havet var på väg att avsluta, hon såg många vänner lämna för att åka någonstans, men hon kände sig inte redo. Hon ville fortfarande vara användbar.

Från havet till hantverkaren

Kanske hennes begäran var så uppriktig att lyssnade, när briccola togs bort från havet, en grupp hantverkare valde henne och förde henne i deras laboratorium. Här användes träet, fascinerande i broderierna på hennes yta, för att skapa fantastiska matbord. Hantverkarna införlivade briccola-virket i glaset, vilket skapade en galen armony i borden som blev unika och anpassningsbara skapelser genom valet av biten av briccola-trä med favoritbroderiet. En enkel design men med en stor elegans som gör att bordet du väljer att inreda din matsal eller ditt vardagsrum till ett levande objekt fullt av historia.

Du väljer ett venetianskt briccole-bord från vår Viadurini-webbplats för att ge ditt vardagsrum ett unikt bord med stor charm som kommer att föra en bit av Venedigs stad till ditt hus!

"Klicka här för att se vår katalog!"
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev