Essence Japandi: Where Design Meets Serenity

Möbler i japansk stil är den perfekta förkroppsligandet av harmonin mellan skandinavisk funktionell enkelhet och japansk minimalistisk elegans. Denna stil kännetecknas av sin less is more tillvägagångssätt, som lägger tonvikten på kvalitet snarare än kvantitet och valet av naturliga och hantverksmässiga material, en princip som också är mycket kär för Made in Italy och Viadurini .

Bland inredningsarkitekter under de senaste åren har egenskaperna hos den japanska stilen blivit mer definierade. Här är en liten guide som hjälper dig att välja de bästa inredningstillbehören.

Soffbord med rund skiva i massivt trä Tillverkat i Italien - MakinoMaterial och färger

Trä, i sin naturlighet, både i ljusa och mörka nyanser, spelar en grundläggande roll, tillsammans med tyger som linne och bomull, som erbjuder en känsla av friskhet och komfort . Dessa element är utvalda för sin förmåga att skapa avkopplingshörnor i hemmet som gör det mesta av vårljuset. Färgpaletten är baserad på naturliga färger, med en öppning mot varma toner som kräm, beige och ockra, samt inslag av grönt och blått i sina dammigare varianter.

Möbel- och inredningsaktioner

Möblerna kännetecknas av sin låga höjd , enkla linjer och användningen av naturmaterial. Konceptet "less is more" sträcker sig även till tillbehör, med en preferens för inomhusväxter som ger en touch av livlighet. Frånvaron av visuell röran är nyckeln, vilket gynnar förvaringslösningar som döljer föremål från insyn, underhåll Vardagsrumsfåtölj klädd i Made in Italy Tyg - Lilium den ordnade och fridfulla miljön.

Filosofi och livsstil

Utöver den estetiska aspekten återspeglar den japanska stilen en livsfilosofi fokuserad på lugn , ordning och harmoni med naturen. Detta leder till en hemmiljö som främjar välbefinnande och lugn, vilket förbättrar öppna och ljusa utrymmen . Varje möbel har ett specifikt syfte utan överdriven dekoration. Den minimalistiska designen betonar rena linjer och en neutral färgpalett, med enstaka inslag av svart för att lägga till djup.

Japandi-metoden, med sin betoning på ren design, naturliga material och en varm och välkomnande atmosfär, överensstämmer perfekt med de som söker värderingar som närmar sig en funktionell livsstil. Kvaliteten på Made in Italy och hantverk kan integreras vackert i denna stil genom urvalet av möbler och dekorationer som återspeglar förträfflighet och uppmärksamhet på detaljer. För dem som söker en bekväm och funktionell boendeatmosfär, berikad av skönhet och praktisk, representerar Japandi ett idealiskt stilval.

Viadurini rekommenderar: För ett perfekt vardagsrum i japansk stil, besök vår avdelning för soffor och låt dig inspireras av tygernas mjukhet och formernas slingrande, omslutande linjer.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev