Guide för att återskapa en Fransk Atmosfär med Shabby Chic och Provensalska Stilar

Den shabby chic och provensalska stilen används i stor utsträckning av dem som älskar atmosfären i södra Frankrike för att återskapa eleganta och bukoliska miljöer . Mjuka och ömtåliga färger , blomdofter som påminner om lavendelfält och träaccessoarer med ett levande utseende är bland huvudelementen som representerar dessa stilar. Om du älskar natur, blommiga fält och lantlig atmosfär är detta en användbar guide för att upptäcka och välja vilken av de två stilarna som nämns ovan som passar bäst för att möblera ditt hem.
 


Shabby Chic: Elegans med antik effekt

Namnet shabby chic betyder bokstavligen " skuffig elegant ". Faktum är att denna stil har karaktären av att vårdas in i minsta detalj trots den uppenbart försummade effekt som de antika träelementen överför till betraktaren.
Den föddes i Storbritannien och hämtar sin inspiration från de antika lantvillorna  som inreddes med imponerande ljuskronor, mjuka sammetsgardiner och överdådiga soffor, för att sedan utvecklas och bli en unik och originell design som också uppskattas i andra europeiska länder, särskilt i Frankrike.
Termen " shabby chic " dyker upp för första gången  på en Brittisk designtidning 1980. I Italien å andra sidan började vi prata om den här stilen först från slutet av 80-talet, när modet att återvinna gamla möbler för att ge dem ett nytt och fräschare utseende började etablera sig. Nyckelprinciper för Shabby Chic Style

De väsentliga delarna att ta hänsyn till för att återskapa ett hus i denna stil är: användningen av färgen vit, möblernas material och valet av mer naturliga tyger för linne i huset. En av de mest använda färgerna i möbler i shabby chic stil är ogenomskinlig vit, ofta " förstörd " eller "smutsig" för att få en antik och inlevd effekt på möblerna. När det gäller material är trä att föredra i sina ljusare nyanser och med antik effekt. Träets naturlighet med sin speciella ådring bär den med sig en historia som får ett nytt liv tack vare denna stil. Slutligen, när du väljer dukar, lakan och gardiner, är råa  och naturliga tyger som linne och bomull att föredra i sina ljusare nyanser som vitt och beige.

 

Viadurini rekommenderar: det är viktigt att alltid lägga till en  personlig touch för att berika rummen i ditt hem med minnen och föremål som berättar din historia. 

Provensalsk stil: Raffinerad och blommig

Den provensalska stilen föddes i den franska regionen Provence, där vi hittar doftande lavendelfält, turkosa sjöar och smaragdfloder. Dessa landskap bidrar till skapandet av denna stil och att definiera dess huvudelement som påminner om romantiska, eleganta atmosfärer med en vintagesmak. Provensalska möbler är en perfekt balans mellan shabby chic och lantlig stil, kännetecknad av klassiska möbler som konsoler och träbord med en inlevd effekt.
Must-haves av provensalsk design är: valet av rätt material för inredningen, användningen av ljusa färgeroch närvaron av väsentliga inredningstillbehör för ett provensalskt hem.
De mest använda materialen i denna stil är smidesjärn  för sängramen, perfekt trä för inredningen av vardagsrummet, keramik för lamporna  och gjutjärn för ett elegant fristående badkar. Färgpaletten i provensalsk stil påminner om mjuka och pastellfärger som lavendel och alla nyanser av lila och lila.
Slutligen, när det gäller de nödvändiga möblerna i ett hus inrett i denna stil, erbjuder Viadurini funktionella 
skänkar i återvunnet trä som återvunnits från gamla bareroch nedlagda byggnader perfekt för att ge en provensalsk och levande touch till ditt vardagsrum.
I sovdelen förblir trä huvudpersonen tillsammans med smidesjärn med
sängbord, byråer och skänkar gjorda med inlagd för att förstärka åldrandet av träet och dess ådring.

Viadurini råder: för att påminna om atmosfären i Provence-regionen är det viktigt att sätta in vaser med färska blommor eller doftande lavendelväxter som minnsinredningens blomdekorationer För en raffinerad sista touch, berika ditt bord med franskt porslin handmålad.

Email Newsletter
Nyhetsbrev