Industriell stil: Inspirerad av 1950-talet för att dekorera kontrakt eller privata utrymmen

Den industriella stilen är en av de mest använda i möbelvärlden och det gör att inredare kan designa hem med stora utrymmen och högt i tak, grova väggar, exponerade tegelstenar och möbler gjorda främst av material som trä och järn. 

Den industriella stilens historia och ursprung

Född i 1950-talets New York, från återvinning och återanvändning av bortglömda utrymmen som tidigare hade fungerat som kontor, fabriker, industrier. Dessa utrymmen återfanns och moderniserades för att förvandlas till hus och lägenheter. Amerikanska filmer och TV-program, tillsammans med Pop Art, bidrog till denna stils ryktbarhet, som därmed började spridas i de stora metropolerna och nådde alla europeiska städer.


3 tips för perfekt industriell inredning

Beslutet att möblera i denna stil börjar med valet av bostadsyta: loft eller lägenheter med öppen planlösning är att föredra, eftersom de har stora rum som perfekt imiterar autentiska industriutrymmen.

Balanserande linjer

Linjer kännetecknas av att vara sobra , väsentliga och tydliga. Faktum är att möbler tenderar att göras med en enkel och väsentlig design som betonar dess funktionalitet. Den största risken är att skapa en kall och inte alls välkomnande miljö. Vårt förslag är att välja ett stort men inte dispersivt utrymme som rymmer inredning som har en perfekt balans mellan de rena linjerna av järn och det unika med trä.

 


Ge inställningen en historik

I den industriella stilen ligger den största svårigheten i att hitta den perfekta balansen mellan omsorg om miljön och den slitna stilen, typisk för industriella möbler. 

I denna stil är det viktigt att respektera utrymmets historia och därför integrera de element som utgör det i husets inredning. Ett exempel på detta är exponerade rör, balkar och tegelstenar placerade inuti de loft som byggts om från gamla fabriker.
 

Viktiga möbler

Eftersom det är stora och ljusa utrymmen är det rätt att förstärka dem. Av denna anledning är det viktigt att välja viktiga och kraftfulla inredningstillbehör när man inreder ett hem i denna stil. Stabila möbler med enkla, rena geometrier och återvunna möbler, till exempel vintage som finns på antikmarknader.

 
 

Viadurinis förslag till industriell stil

Viadurini har i sina kollektioner valt ut några möbler som är perfekta för att inreda ditt hem med industriell stil. När det gäller belysning i varumärket Viadurini Lighting hittar du pendellampor gjorda av långvariga material av experter, färgade vägglampor i keramik och järn och taklampor som kombinerar funktionalitet och skönhet. Dessa är unika och originella föremål som kombinerar traditionellt italienskt hantverk med kvalitetsmaterial.

Viadurini rekommenderar: Viadurinis råd för att skapa en perfekt industriell atmosfär är att använda grova material som fullt ut uttrycker charmen med enkelhet som ett harts- eller cementgolv och detaljer av metall, trä.

 

Email Newsletter
Nyhetsbrev