Retrostil: Alltid Trendig Inredning och Design

I den här stilen försöker vi ge ett nytt liv åt de möbler och föremål som tillhör vårt förflutna och dess mode. Detta val blir en verklig resa in i designens historia för att skapa möbler i retrostil som kan berika miljöerna där de är placerade och ge dem en elegant, autentisk och tidlös atmosfär.

De inredningstillbehör som anses väsentliga i vintagestilen är:

  • de ursprungliga fristående badkaren gjorda av gjutjärn med koppar, mässing och läderöverdrag. Formerna på dessa badkar berikade av överdådiga fötter dekorerade med guld- och silverfinish påminner om modet från 1920-talet.

  • de lyxiga byråerna av järn och rått trä, perfekta för att skapa en snygg och funktionell hörna i sovrummet.

  • golvlampor och bordslampor i retro jugendstil för att lysa upp rummen i ditt hem med ett välkomnande ljus.

Historia och kuriosa i denna stil

Vintagemode föddes i efterkrigstidens Amerika, en period då de första ungdomskulturerna och subkulturerna etablerade sig. Från de parisiska existentielisterna på 1950-talet, till de så kallade "blomsterbarnen" på 1960- och 1970-talen, är det tack vare hippies som den riktiga vintagestilen föddes. Dessa barn med en låg budget, men mycket kreativitet, gick till marknader fulla av kläder och föremål från förr för att ge fritt spelrum åt sin kreativitet. Målet var att återhämta sig gamla kläder och möbler för att skapa något unikt och originellt. En tydlig självständighetsförklaring till den värld som de inte kände att de tillhörde.

Termen Vintage kommer från det franska ordet "vendenge" som användes för att indikera viner som producerats under de bästa åren, och därför anses vara värdefulla. Etymologin understryker hur tidens gång ökar värdet på en produkt. Vintageälskare ser faktiskt mervärde och potential att utnyttjas i det förflutna.

Kännetecken för vintage i vardagsrumsinredning

Det fina med vintagestilen är möjligheten att kunna anpassa den efter vår smak.
Ett enkelt inredningselement som en mässingskrona med slingrande former ger omedelbart en retrotouch till rummet och skapar en varm atmosfär i vardagsrummet. För att komplettera inredningen kommer en bekväm soffa med trästruktur och läderklädsel att vara perfekt för att välkomna dina gäster.
Ett annat karakteristiskt inslag i denna stil är närvaron av föremål som: vintagevaser, klockor och telefoner som kan hittas på typiska loppmarknader.

Vintagestilen möblerar badrummet

För att återskapa ett badrum i retrostil , där tiden verkar ha stannat, är de element som inte kan saknas stilen fristående badkar. ev intage som inbjuder dig att ta långa avkopplande bad, och vintage tvättställ som berättar historier om en svunnen tid genom sina former. Även om detta retroval kan verka som en enkel återgång, är det inte det, det är snarare en underbar fusion med nuet. Retro keramiska badrumsarmaturer möter guld- och mässingskranar, och erbjuder inte bara en nostalgisk estetik utan också bekvämligheten med modern funktionalitet. Varje detalj, från den djärvt mönstrade tapeten till skåpsknopparna, är utvalda för att fira det förflutna, samtidigt som de omfamnar nutidens bekvämligheter. Detta badrum kombinerar det bästa av två världar och skapar en unik och personlig upplevelse för alla som kommer in.

Viadurini råder: kom ihåg att det speciella med retrostilen ligger just i dess ofullkomlighet och i förmågan att förstärka det förflutna och det arv som den har lämnat oss.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev