Skandinavisk stil och nordeuropeiska trender

Syftet med att göra ditt hem mer bekvämt med bara några få saker, det är möjligt med den nordiska eller skandinaviska stilen. De tre viktigaste elementen som kännetecknade den skandinaviska stilen är: varma filtar, trämöbler och ljusa färger.

Den nordiska stilens historia

Denna specifika stil, mycket populär inom heminredning, har sitt ursprung i nordeuropeiska länder. dess mål är inte estetiska, utan snarare funktionella mål; att göra mysiga alla dessa kalla utrymmen i ditt hem, som kännetecknas av ett mycket kallt klimat, särskilt på vintern. 
Dess berömmelse beror på det faktum att den inte matchar bra bara med bergshus, men den kan också vara lämplig för de hus som ligger nära sjön eller städerna, eftersom den på så sätt kan återskapa en mysig och elegant atmosfär anamma principen om essentialitet.

 

Riktlinjer för inredning i skandinavisk stil

Enkla och viktiga linjer

För att förverkliga en nordisk inredningsstil är det viktigt att följa några mycket exakta regler. Först och främst, som vi redan har påpekat, i denna stil är möbler inte vald för sin estetik utan för sin funktionalitet, så minimalistiska möbler är väsentliga. Rummen i nordiska hus är rena, snygga, rymliga och ljusa.
 

Hygge filosofi                                                                                         

En funktion som definitivt inte bör underskattas är komforten. Att den är enkel och funktionell betyder inte att den är kall och fristående. Kännetecknande för den skandinaviska stilen är att använda några funktionella element för att skapa en välkomnande miljö där man kan koppla av och vara glad.


Material, tyger och färger

Det första materialvalet är definitivt trä, både på grund av den koppling de nordiska länderna har till den naturliga miljön och deras benägenhet för ett hållbart förhållningssätt.
Parkettgolv används ofta i hem inredda i denna stil.

Andra material som matchar trä är sten, läder och naturtyger som huvudsakligen är varma och mjuka.
De varmaste tygerna är: ull, bomull, linne och en gång även päls, nu ersatt av syntetisk päls. När det gäller färger är det uppenbart vid första anblicken att vitt och i allmänhet är mjuka, ljusa färger att föredra. Detta beror på behovet av att ge ljus till hemmet, med tanke på att vintermånaderna nästan kännetecknas av frånvaron av naturligt ljus.
Favoritfärgerna och -tonerna i denna stil är därför neutrala och naturliga färger, även om i vissa fall några inslag av svart används för att skapa en fin kontrast.


 

Viadurini Living; förslag på ett vardagsrum i nordisk stil

Viadurini Living- kollektionen erbjuder möbler i nordisk stil som är idealiska för att dekorera ditt vardagsrum. Eleganta bäddsoffor för att välkomna dina gäster och fåtöljer för att skapa en perfekt läshörna. Varma tyger som sammet och ull är idealiska för att berika vardagsrummet med tillbehör som mjuka mattor , mjuka filtar och bekväma sittpuffar. För att skapa den väsentliga och organiserade effekten du önskar, välj helt enkelt möbelelement med en ren design.


Viadurinis tips
: för att skapa en varm och mysig atmosfär i rummen är förslaget att placera naturliga vaxljus och rumsdoftpinnar placerade på en hylla i entrén kommer att omge dig med din favoritdoft varje gång du kommer hem.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev