Glasbord: 8 Anledningar Till Att Välja Glas

8 skäl till varför du bör föredra glas som material för ditt bord.

Glas anses av alla bordstillverkare som det modernaste materialet som kan användas, detta beror på att i den kollektiva fantasin, när vi tänker på ett bord, föreställer vi oss att det är gjort av trä eller smidesjärn. eller i sten, alla solida och robusta element; medan glasbord föreställs som ömtåliga bord, nästan för visning, svåra att placera som köks- eller matbord och därför användbara varje dag... det här sättet att se glas som huvudmaterialet på ett bord är helt fel.

Tack vare modern teknik och de olika processerna har glas inte längre något att skicka när det gäller hållbarhet och robusthet över tid till de av sina föregångare, vilket gör att du kan möblera alla typer av utrymmen i huset, från vardagsrummet till köket; du kommer att kunna njuta av glasets genomskinlighet och visuella lätthet, speciellt när det kommer till bord, elegansen och nykterheten i detta material är oöverträffad och detta oavsett vilken typ av bord vi talar om, även passerar genom konsolerna och kaffet tabeller. vardagsrum.
Oavsett form, storlek, estetik och egenskaper som kännetecknar varje modell, kan ett glasbord i princip fortfarande anpassa sig perfekt till flera användningsområden och passar perfekt in i vilken typ av miljö som helst, oavsett inredningsstil som kännetecknar det: givetvis beroende på i fallet kommer vi att välja helt olika typer av bord, men ändå förenade av närvaron av glas.

Huvuddragen  hos glas- eller kristallbord, som gör att de blir särskilt uppskattade, är just genomskinligheten, som reflekterar ljuset som skapar behagliga effekter och kontraster som gör allt ljusare: idag fokuserar vi mycket på denna sak, också för att transparenta möblertyng inte ner utrymmet, utan lämna mer utrymme till rummen, tenderar nästan att försvinna och sätter sig in som extremt diskreta närvaro.

Viadurini - kollektionen erbjuder olika modeller av glasbord och kombinationer av skiva och underrede, tillgängliga i olika material, färger, former och storlekar.




1 - Varför välja glas till matbord

Ett glasbord har egenskapen att vara mångsidigt och lätt att anpassa till alla typer av möbler. Ett designglasbord är en möbel som kommer att göra vilken miljö som helst sofistikerad, men samtidigt modern. Dessutom gör transparensen, ljusreflektionen och färgprojektionerna med en prismatisk effekt bordet till miljöns huvudperson. Slutligen är ett glasbord robust och slagtåligt, skadas inte av värme och repas inte lätt jämfört med ett mer ömtåligt träbord.

2 - Ett glasbord passar även till köket

Att sätta in ett glasbord i köket kan vara ett optimalt val, speciellt om det är ett vardagsrum. Tvivlan som många frågar om det gäller framför allt städningen, med tanke på dess läge. Glas har en unik egenhet som skiljer det från metall, trä eller keramik, vilket är att det kan rengöras upprepade gånger med vilket rengöringsmedel som helst, till och med mycket aggressivt, vilket gör det absolut sterilt ur en hygienisk synvinkel.

3 - Formen på glasbordet: rektangulärt eller runt

Med utgångspunkt i att formen är nära kopplad till vilken typ av miljö man vill sätta in bordet i och därför är den kopplad till det utrymme man har tillgängligt.
I allmänhet kan ett runt bord placeras i ett mindre rum. Egenskapen att vara rund ger faktiskt harmoni till miljön och den blir optiskt större. Tvärtom, ett rektangulärt glasbord är mer lämpligt för ett stort utrymme, där det kan hitta sin rätta plats för att förbättras till fullo.
Detta är bara idéer som inte nödvändigtvis måste följas, men vi kan med säkerhet säga att formen inte förändrar absolut någonting på bordets egenskaper.

4 - Stilkombinationer med ett glasbord

Normalt placeras eller förknippas ett glasbord med en modern och modern möbel, men dess berömda mångsidighet gör att det går att kombinera med alla typer av stilar. Det ger miljön en raffinerad och unik atmosfär, vilket gör att du kan leka optiskt med kontraster av ljus och färger. Försök att placera den i ett vardagsrum med klassisk smak, det kommer att ge den chica touchen till alla möbler. Eller prova att kombinera den med andra material för att mildra den ultramoderna effekten.
I praktiken är den genomskinlig som en svamp av stilar, den speglar stilen som omger den, vilket gör den perfekt anpassningsbar.

5 - Bord i extra klart eller rökt glas

Valet av ett extra klart eller rökt glas beror på både personlig smak och typ av möbel, eftersom de två färgerna kan anpassas till alla designsammanhang. En aspekt att ta hänsyn till kan vara graden av ljusstyrka i omgivningen. Om rummet är litet och mörkt är det att föredra att välja ett extra genomskinligt glasbord, tvärtom om rummet är stort och ljust kan valet falla på ett rökt glasbord.

6 - Säkerheten med att ha ett glasbord

Det finns flera tekniker som gör glas resistenta och säkra ännu mer än andra material. Härdning är en process som ökar motståndet mot stötar och värme med fem gånger, jämfört med vanligt glas.
Stratifiering eller laminering är en process som innebär att man sätter in en mycket tunn plastfilm mellan 2 glasplattor. På så sätt är glaset mer motståndskraftigt och vid sönderfall förblir glasbitarna sammanlimmade för att undvika att skingras och skadar människor. Dessutom är borden som valts ut av Viadurini designade med tjocka glasskivor, från 12 till 20 millimeter, som erbjuder mycket hög strukturell styrka.

7 - Glasborden blir längre

I Viadurini-kollektionen finns modeller av utdragbara glasbord, såväl som de i trä eller metall. Faktum är att vi väldigt ofta tycker att glasbord inte är lämpliga att sträckas ut eftersom de är för ömtåliga. Tvärtom, moderna tillverknings- och bearbetningstekniker har gjort det möjligt att skapa och producera utdragbara glasbordsmodeller som skulle tillfredsställa mångas behov.

8 - Enkel rengöring av glaset

Att rengöra en glasyta är lättare än du tror. För många människor är denna faktor ett stort hinder för att välja ett glasbord, av rädsla för att de ska förbli streck eller skapa repor. För daglig rengöring, använd bara en mikrofiberduk fuktad med vatten, alkohol eller ett specifikt rengöringsmedel för glas och gnugga på ytan. För en mer noggrann rengöring, till exempel för att få bort kaffe, vin eller andra rester, kan du använda ett flytande avkalkningsmedel eller till och med blekmedel utspätt med vatten. Ett litet knep för att undvika att de typiska gloriorna bildas är istället att torka glaset, direkt efter rengöring, med en torr bomullsduk. På rökt glas i allmänhet är effekten av halos mycket mindre synlig.
 
Klicka här för att se vår samling av glasbord.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev