Hur man Väljer Handduksvärmare för att Värma Badrummet - 8 Användbara Tips

Allt du behöver veta om handduksvärmare: typ, renhet, material, kraft och massor av användbara tips!

Handdukstorkarna är enheter som ger både ett designelement och nyttan av att värma upp en miljö och torka torkdukar och handdukar tack vare de horisontella stängerna som den har.
Den speciella formen på dessa produkter gör det faktiskt möjligt att använda tillbehöret i olika rum i hemmet även om handdukstorkarna är monterade framför allt i badrummet och används för att avlägsna fukt.

Typer av handduksvärmare

Det finns 2 olika typer av handdukstorkar: hydrauliska och elektriska.
De förstnämnda är de vanligaste eftersom de fungerar tack vare ett centralvärmesystem som finns i de flesta hem. För att installera en hydraulisk handduksvärmare i ett befintligt hem ansluter du bara produkten till det centrala systemet med ventiler.
De elektriska handdukstorkar är den bästa lösningen för stora hus där en centralvärme inte kan nå vissa delar av huset eller i de hus där en varmvattenberedare eller gas inte har installerats.
Denna typ av handduksvärmare kan också installeras i ett befintligt hem med hjälp av en elektriker eftersom de arbetar helt oberoende av det befintliga värmesystemet.

Var ska du placera handdukstorkaren

Innan du köper din favorithanddukstorkare är det bra att utvärdera vilken vägg som kan rymma den och referensrummet. För att fullt ut kunna njuta av funktionerna hos denna apparat är det i själva verket lämpligt att överväga en serie faktorer som storleken och formen på rummet där apparaten kommer att finnas, förekomsten av eventuella befintliga rör som underlättar monteringsuppgiften, dimensionerna av handdukstorkaren. och dess typ.
Utöver detta är det nödvändigt att ta hänsyn till elementets design eftersom detta, när det är placerat på väggen, alltid kommer att vara i sikte, så det är lämpligt att välja en modell som bäst passar områdets inredningsstil.
Tack vare tekniken kan den valda handduksvärmaren installeras i alla väggar för att njuta av värmen som utstrålas till fullo, är det lämpligt att som en vägg välja den kallaste som i allmänhet är den som placeras nära ett fönster eller ytterdörren. På detta sätt blir den inre varma luften mer homogen och bättre fördelad.
Om du tänker använda handdukstorkaren till badrummet är det lämpligt att välja väggen nära badkaret eller duschen för att placera produkten. På detta sätt är det möjligt att dra nytta av större värme vid tvätt och också njuta av fördelen med att ha handdukar och torkdukar till hands för att torka lätt.

Handdukstorkens mått

Om avsikten är att ha ett föremål som kan avfukta handdukarna i badrummet är det bästa att välja en modell som är tillräckligt stor som kan innehålla rätt mängd linne.
Vidare är det bra för stora rum att välja en handdukstork som utvecklas vertikalt med en serie horisontella stänger där handdukarna kan förvaras på ett praktiskt och bekvämt sätt samt att användaren kan ha fria stänger som kan distribuera värme.
I små rum kan stege modeller räcka med färre element: horisontella barer. Det finns också ultraplatta lösningar på marknaden som gör att du kan optimera utrymmet på ett bättre sätt.
I allmänhet ges dimensionerna på en handdukstorkare av de stänger som appliceras på den och av avståndet som finns mellan den ena och den andra horisontella stången.
En handduksvärmare med många barer är den perfekta lösningen för förvaring av flera handdukar, men tar mycket mer plats så att det kan sättas i stora rum.

Handdukstorkarnas material

I allmänhet kan handdukstorkarna vara i stål eller aluminium. Stålprodukter är de som är populära eftersom de kan värmas upp mycket snabbt och därför ger en omedelbar känsla av värme . Vidare tenderar den producerade värmen att behållas under tillräckligt lång tid så att de, när de är avstängda, fortsätter att värmas. Utöver detta kan handduksvärmare av stål ta olika former och storlekar och därför göra sig mer lämpliga för designlösningar.
De aluminiumhanddukstorkar de klarar av att värmas upp snabbare än stål men är ändå dyrare och har inte samma värmehållningskapacitet. En av de viktigaste positiva aspekterna av handdukstorkaren i aluminium representeras av en ganska låg specifik vikt för slutprodukten så att det blir möjligt att montera den även i tunna väggar och för innerväggar som fungerar som delningselement mellan ett rum och ett annat.
Om du behöver en produkt som är stark och beständig är det bra att välja stål som till sin natur är mycket mer hållbart än aluminium.

Rengöring av handdukstorkarna

För att säkerställa att handdukstorkarna alltid fungerar som bäst, är det tillrådligt att utföra ständig och frekvent rengöring och underhåll.
Om du vill ha en ren apparat är det bäst att välja en modell där de horisontella stavarna är tillräckligt långt ifrån varandra. På detta sätt är det möjligt att passera en våt svamp genom de olika elementen för att avlägsna dammet.
Bland annat bör man komma ihåg att den bakre strukturen också måste vara ren och av denna anledning är det bra att utvärdera rätt monteringsavstånd mellan värmeelementet och väggen, vilket måste vara rätt för att möjliggöra en handpassage.
Slutligen måste det sägas att apparater med plana horisontella stänger kan rengöras bättre än de med runda stänger som ackumulerar damm också i det övre området.

Vilken elektrisk kraft ska du välja för en handdukstork?

Kraften hos en elektrisk handduksvärmare beräknas på ett mycket enkelt sätt och i direkt relation till badrumets yta.
Det är tillrådligt att överväga 00 W per m2 och lägga till 30% för att kompensera för förlusten av värme som absorberas av handdukarna: förutsatt att kylaren är 1 m2, 130 W.
Guide till kraften hos de elektriska handduksvärmare:  Badrumsytan - Effekten av handduksstången i W.
  • 3 m² - 390 W.
  • 4 m² - 520 W.
  • 5 m² - 650 W.
  • 6 m² - 780 W.
  • 8 m² - 1040 W.
  • 10 m² - 1300 W.
Elektriska handduksvärmare som också har en uppvärmningsdel med en fläkt uttrycker sin totala effekt med en formel där fläktens effekt indikeras först och den för handduksvärmaren rätt andra: 1000W + 750W.
Ett badrum som har en övre yta kan utrustas med en andra elektrisk handdukstork eller en andra oberoende värmeapparat.

8 tips för att välja en handduksradiator

  1. För att välja väl en handdukstork måste du tänka på: om du har en panna orienterad på en blandad handdukstork;
  2. Platta rör har en större värmeyta;
  3. Torr tröghet ger bättre värmeavkastning;
  4. En timer minskar kraftigt elräkningen och garanterar att handdukar och badrockar alltid är torra om de används bra.
  5. Spara inte på fästbultarna eftersom en handduksvärmare är tung när den är tom och speciellt när den är laddad.
  6. Respektera tillägget av 30% mer för att beräkna kraften hos den elektriska handdukstorkaren;
  7. Om den elektriska handdukstorkaren är det enda värmesystemet i ditt badrum och ditt boende är uppvärmt, välj en handdukstork med fläkt (1000 W), du kommer lätt att få 3 grader på några minuter;
  8. Välj en handduksvärmare av aluminium för att snabbt öka temperaturen.
Klicka här för att se vårt sortiment av hydrauliska och elektriska handduksvärmare.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev