Hur Man Väljer Rätt Kristallglas för Bordet - Artikel



Huvudtyperna av glas: varje drink har sitt eget glas

I den dagliga användningen använder vi vanligtvis samma glasögon, men det är bra att veta att typerna av glasögon är riktigt många och skiljer sig beroende på hur de används. I allmänhet är glasen genomskinliga och färglösa och endast vattenglaset kan också färgas.

Tumlare är stemless glasögon med en bred mun och används för vatten, drycker i allmänhet för många typer av cocktails. Den låga tumlaren (även kallad gammaldags) används för vatten och coctkail och i allmänhet för alla alkoholhaltiga cocktails som serveras med is.

Den medelstora tumlaren är lämplig för likörer eller sprit som serveras utan is. Den långa tumlaren används för långa drycker och fruktcocktails eftersom dess kapacitet gör att frukten kan förbli nedsänkt i likören.

Bägare  är de mest lämpliga för vin eftersom de förhindrar att armen och temperaturen påverkas av handkontakt med koppen. Tänk också på att glasets form och storlek gör det möjligt att förbättra personligheten hos de olika typerna av vin och att bättre förstå deras egenskaper och nyanser.

Vinglas - men detta är en regel som gäller för alla glas - bör aldrig fyllas helt för att uppskatta innehållet fullt ut.

Att njuta av en god whisky i slutet av dagen är en lyx som vi alla ska ha råd med. Det ögonblicket av fred, medan vi njuter av vår favoritdrink, är en av dagens bästa stunder. Om du vill njuta av denna dryck ordentligt måste du göra det i ett bra whiskyglas som garanterar dess smak.

Det finns många modeller av whiskyglas, vanligtvis är de flesta låga och breda. Medan många kanske delar en liknande design finns det faktiskt stora skillnader mellan dem. Vissa är gjorda av kristall och andra av glas, andra är högre.

3 saker om Whysky-glasögon att tänka på:

  • Whisky, som vin, är en levande dryck som påverkas av behållaren. Ett bra whiskyglas ger vår dryck en bättre smak. Det håller också alla dess nyanser intakta och låter dig syre det lättare.

  • Whiskyglas har en liknande form, alla ska ha en bred, låg design. Många är gjorda av kristall, men du kan också hitta dem av glas.

  • Dessa modeller är tulpanformade, med en smalare mun och ett kupolformat centrum. Dessa glas behåller aromerna, vilket förstärker likören och gör att du kan uppskatta alla nyanserna i träet.

Kristall i glas en exceptionell och ekologisk lösning: alla italienska!

Nu när du känner till förekomsten av alla dessa typer av glasögon vill vi istället introducera dig för materialet, på grund av alla material är det tillverkade i Italien kristall som Viadurini erbjuder det bästa på marknaden: produkter av den bästa italienska hantverkaren företag därför de verkliga tillverkade i Italien!

De unika egenskaperna hos LUXION® eko-kristall  glas, som är transparent, färglös, bibehåller temperaturen och smak av tjänsten, så att du njuta viner och andra drycker genom att ställa ut sin sensoriska profil för optimal analys. Ledande inom cocktails med oändliga kreativa förslag för barer och mixologi: framtidens cocktails är inspirerade av tradition tack vare Viadurini-samlingen.

Från kombinationen av briljans, transparens och färglös som gör Eco-crystal LUXION®-glas till det perfekta materialet för hemmet och den professionella gästfrihetssektorn till en traditionell och elegant smak.

Klicka här för att upptäcka alla kristallglas som Viadurini erbjuder.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev