Ett Nytt Ljus Lyser Viadurini!

Viadurini samarbetar med de bästa italienska företagen inom möbler. Varje produkt vi föreslår är sofistikerad och unik. Vi vill bara ha det bästa för våra kunder. Det är därför vi letar efter hantverksprodukter som inte är massproducerade.

Una Nuova Luce Illumina Viadurini!Idag vill vi prata med dig om en produkt gjord för att mäta för oss, med en dubbel storlek jämfört med dess normala produktion, av Leucos-företaget, valt att ge en elegant och unik touch till vårt företag: Acqualuce pendellampan.
 

Leucos: ledande företag inom glasbelysning

Leucos är ett företag som grundades 1962 nära Venedig där hantverk alltid har varit konst. Det huvudsakliga materialet som används i deras samlingar är glas, den perfekta syntesen av den lokala traditionen som, tack vare design, snart går utöver gränserna. I själva verket känner till och med designers Leucos som ett innovationslaboratorium. Företagsanda kallas forskning, experiment, tolkning och utvecklas ständigt. Design, material, tekniker, teknik som hanteras av extraordinärt humankapital bygger snart det italienska företagets vinnande karaktär. Ett landmärke inom den dekorativa glasbelysningssektorn tack vare dess förmåga att utforska olika samtida produktion och kreativa möjligheter.

Acqualuce pendellampa: ett möte mellan konst och Murano-glas.

Den underbara Acqualuce-ljuskronan hänge, valt av oss för att ge vårt företag en värme och en magisk atmosfär, kännetecknas av glänsande former och är handgjorda av skickliga hantverkare som arbetar med Murano-glas. Dess fängslande design är inspirerad av oändliga ljusstänk och färg i en fontän upplyst under solen och har designats och skapats av designern Diego Chilò.Una Nuova Luce Illumina Viadurini!

Majestätisk och elegant, den har en kvadratisk bas med en sida på 140 cm, varifrån de blåsta glaselementen med tunna revben upplyst av lysdioder försiktigt kommer ner. Ljuskronans totala höjd är 220 cm. Elegant och välkomnande är ljuset som dessa lysdioder sprider genom det röda och transparenta glaset som utgör hela ljuskronan vi har valt. Men kom ihåg att denna lampa också lämpar sig för anpassningar i färger och storlekar.
 

Snället bakom glasskronan: Diego Chilòs biografi

Diego Chilò föddes i Thiene den 2 december 1957, deltog i några år vid University Institute of Architecture i Venedig och sedan 1984 har han varit engagerad i konstruktion och industriell design. 2007 rapporteras hans projekt Lapis vid Innovation and Design Award på LivinLuce EnerMotive i Milano. 2013 vinner Acqualuce, lampan designad för Leucos, Chicago Designs belysning för god design.

Murano-glas: kvalitet, skönhet, design men också historia!

Acqualuce Chandelier tillverkades med ett prestigefylldt och mycket berömt glas: Murano-glas.

Hantverkstradition och avancerade industritekniker, manuella färdigheter och teknik är den kombination som i århundraden har präglat och upphöjt den italienska glastillverkningstraditionen. Ett lyxsegment som är synonymt med italiensk stil, konsten att tillverka glas i Murano, Venedig, exporteras nu över hela världen men har fortfarande sitt stöd i den lilla venetianska ön där glasverket har sitt ursprung på 800-talet.Una Nuova Luce Illumina Viadurini!

Una Nuova Luce Illumina Viadurini!Det tros att skapandet av glasföremål går tillbaka till det forna Egypten och har kommit ner till romarna för att pryda ädla hus men många århundraden måste gå innan den tack vare arabiska och asiatiska påverkan utvecklades till en konst. Och detta hände i Venedig när Murano valdes till en flytande fabrik för att förhindra bränder på land orsakad av glasbearbetningsprocessen.

Murano är fortfarande hem för hantverkare där konstnärer arbetar med glas för massmarknadsföring, men också för att skapa originella och unika verk, speciellt i imitation av ädelstenar.

Klicka här för att se de fantastiska belysningsprodukterna gjorda med äkta Murano-glas.

 
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev