Kokaren och hällen förblir heta i många timmar, så var försiktig.
Du kan släcka elden en gång med vatten eller låta den stängas av naturligt. Glöd kan hålla i över 24 timmar . Placera inte ABS-locket eller det integrerade locket över hällen.
Rengöring av spishällen
Under användning hålls den oljad och rengörs från livsmedelsrester under tillagningen genom att skrapa ytan med en spatel och skjuta bort den borttagna resterna i elden.
När tillagningen är klar sprider du ytan på den fortfarande heta ytan väl och tar bort smuts och avlagringar.
Med en kall platta, skrapa igen och gnugga hela toppen inklusive sidokanten med en stålull (samma för COMBI, SMOKER och tillbehör).
Olja hela toppen och kanten igen med olivolja så att ytan inte förblir i kontakt med luft och vatten.
Det rekommenderas starkt, när det väl har kylts och rengjorts väl, att täcka överdelen med TÄKNING i ABS eller med full täckning av hela grillen. Om hällen inte är tillräckligt skyddad tenderar den att rosta, tvingar nästa användning att borsta den med en borr och en stålborste.
Tömning av askan
För varje användning måste den kvarvarande asken avlägsnas (vänta en hel dag tills glöd utrotas).
Den kan tas bort med en spatel direkt från hålen på hällen och om det finns kvar rester, öppnar basdörren, kommer askan att falla ner - placera sedan en behållare under för att samla upp den = öppna aldrig dörren genom att dra i den när den arbetar , glöden skulle falla på träet under och kunna ta eld.
När du har rengjort, placera dörren på rätt sätt (den har också en säkerhetsfunktion för att förhindra att glöd faller på det underliggande vedet medan du bränner det).
Braziern är gjord av cortenstål, så med tiden kommer det att skapa en naturlig oxidation av stålet som skyddar det , såvida det inte har beställts medoxidation och blockeringsbehandling av densamma, i ett sådant fall riskerar mycket mindre att bli smutsig vid beröring av den oxiderade ytan.