Doftpinnar: Var Ska Man Placera Dem och Vilka man Ska Välja?

amalfi-diffusor-parfymerVarför använda en hemdoft?

Den doftpinnar för miljöer med essenser är de bästa lösningarna till personifiera och möblera hem och företag med parfym, vilket skapar en riktig lukt atmosfär.

Bland de viktigaste sinnena som naturen har gett oss är luktsansen en av de viktigaste och som vi ständigt använder på ett nästan undermedvetet sätt. Miljöernas dofter och dofter ger verkliga känslor som vår kropp bearbetar, vilket ger oss som resultat om en viss miljö är trevlig för oss eller inte.
Parfymer har därför en enorm kraft, att binda minnen och ge de mest olika känslorna till dem som uppfattar deras närvaro; faktiskt inom dessa områden talar vi allt oftare om parfymer uppdelade i kategorier som: energigivande, avkopplande, lugnande och så vidare.

Det är därför valet med vilket vi parfymerar vårt hem eller vår arbetsplats påverkar vårt välbefinnande.
Den naturliga doftpinnar är det perfekta valet för dem som letar efter ett konstant doftsystem som kan skapa en trevlig doftatmosfär.

Vad är en hemdoft?

Detta verktyg är nu betraktas som en bit av möbler, förutom att utföra sin primära funktion som en parfym diffusor, är det allt normalt att se former och dyrbara material som används som en behållare med essenser.

Doften sprider sig ut i miljön och avdunstar gradvis och på ett helt naturligt sätt genom träpinnarna. Om den senare vänds upp och ner minst var 2/3 dag förbättrar du doften i rummet.
Dessutom, med Refill är det möjligt att alltid bibehålla den optimala nivån av parfymen inuti glasdiffusorn.

Var ska man placera en doftpinnar?

Det lämpligaste stället att placera en parfym är en plats som inte är under en meter i höjd, som aldrig är i en högre position än din anso eftersom parfymen tenderar att stiga uppåt och mätta de högre utrymmena i rummet, följaktligen en parfym som ligger mycket hög gör doften mindre upplevd.

Ytan där den placeras är av grundläggande betydelse för diffusionen och själva varaktigheten. Det är tillrådligt att undvika blocke hyllor eller med täcker föremål, en idealisk plats att på en låg bit av möbler som soffbord, tabeller eller byrå.
För perfekt avdunstning och diffusion, förutom att ha ett fritt utrymme runt sig, måste också temperaturen i rummet och strömmarna beaktas. Om produkten placeras nära värmekällor eller fönster, luftkonditioneringsapparater och dörrar, kommer produkten att konsumeras snabbare.

Vilket format ska du välja för dina behov?

Ampullerna med luftfräschare finns i olika storlekar.
De mest populära är: 200 ml - 500 ml - 2,5 Lt.

Varje format har en varaktighet som uppenbarligen är kopplad till sin egen inneslutningsvolym men utöver denna faktor måste det utrymme som ska möbleras också beaktas; ett rum med 200 ml, om det är litet, kommer fortfarande att göra intryck men en hall på ett hotell eller i en restaurang behöver ett iögonfallande och viktigt inslag som 2,5 liter, tänkt som ett komplett möbel för form och storlek.

Hur länge håller en luftfräschare?

Som redan förklarats ovan påverkar många faktorer essensens varaktighet, men om vi fortfarande vill skapa ett tidsschema baserat på volymen för den valda produkten har vi den här listan:

  • 200 ml - 3 månader

  • 500 ml - 6/7 månader

  • 2,5 lt - 10/12 månader

Luftfräschare för restauranger och hotell

För viktiga och lyxiga miljöer faller valet på parfymernas storlek snarare än på doften som kan variera mycket beroende på atmosfären du vill föreslå.
I dessa miljöer är den idealiska lösningen förvisso 2.50-litersformatet, vilket visar sig vara mycket uppskattat för dess dimensioner som garanterar ett unikt möbel så länge det garanterar själva väsen.

Dofter för köket

Köket är uppenbarligen en plats där dofterna är mest varierande och dominerar varandra, i detta rum i huset rekommenderar vi därför en ton som blandar allt i och inte som försöker dominera eller täcka de närvarande. De citrus essenser är i själva verket den mest rekommenderade för denna plats; de är en naturlig energikälla och deras friskhet har den effekten att rena luften och utstråla en behaglig känsla av välbefinnande.

Dofter för vardagsrummet

Vardagsrummet eller även kallat vardagsrummet är det utrymme som är tillägnad gemytlighet och varje detalj måste utformas för att skapa en miljö full av avkoppling och harmoni.
Här har du fördelen att du kan byta doft även efter årstider. Blomster, orientaliska eller kryddiga essenser är de mest lämpliga för att personifiera vardagsrummet.

Vardagsrummet, som också kan sträcka sig till entré- och passageområdena, välkomnar de varma och fruktiga, som invaderar atmosfären med en söt citruslukt.

Dofter i badrummet

Badrummet är verkligen en av de viktigaste platserna för denna typ av parfymer.
För en plats där olika kroppsrengöringsaktiviteter äger rum rekommenderar vi två typer av dofter baserat på vad du vill uppnå.
Den första är en doft som kolliderar energi och avkoppling som är typisk för marina dofter.
Den andra är för dem som vill ha en mer avkopplande och omsluterande atmosfär som är typisk för musky och bärnstensfärgade dofter.

Dofter i Sovrum

I stället för vila och komfort är det nödvändigt att välja dofter som utstrålar lugn och söta känslor av fred.
Blom- och orientaliska dofter är idealiska för denna typ av livsmiljö. Träpinnarna sprider essensen som placeras i varje utrymme, upp till garderoberna och kläderna i den, vilket skapar en allsidig reaktion med rummet och de saker som finns i dem.

Klicka här för att upptäcka en värld av dofter och parfymer från Made in Italy!

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev