Hur Kan du Skapa ett Perfekt Vardagsrum? Ordet till Inredningsarkitekten Luca Riccardo

Personlig smak och mode är faktorer som måste kopplas för att skapa personliga och trendiga utrymmen. Lika viktigt är att ta hänsyn till tillgängligt utrymme, den inredning vi har, husets stil, färgerna ... och budgeten! Hur som helst är vårt mål att utnyttja de utrymmen och möblera miljöer som är välkomnande.

Men hur kan vi inreda våra utrymmen utan att glömma någonting och skapa harmoni mellan alla miljöer?

Vi frågade inredningsarkitekten Luca Riccardo.

Vad är du specialiserad på?

Inredning av privata hem. Mitt huvudsakliga jobb är inredningsdesign i 360 °: materialval, färger, inredning av möbler och utrymmen, kort sagt allt relaterat till husets interiör. Jag studerar miljön och utvecklar ett projekt ur alla synvinklar med hjälp av tekniken för 3D-renderingsteckningar. Tack vare det faktum att vi nu använder internet varje dag har jag under några år nu också föreslagit att jag arbetar fjärrstyrt online i hela Italien med utmärkta resultat. För arbetena i mitt område följer jag å andra sidan också insikten om kunden vill ha det.

Var ska du börja förnya utseendet på dina utrymmen?

Först måste du få mycket information, på internet, med tidskrifter eller på annat sätt för att få en uppfattning om vad du vill. Enligt min åsikt kommer personlig smak först, mode eller andras idéer borde absolut inte försummas, de är bra som råd. Av denna anledning, för att renovera utrymmen är det viktigt att göra ett projekt för att studera miljöerna som helhet, skapa en koppling mellan miljöerna själva och ha en allmän vision om vad du vill göra, och vanligtvis för att göra detta litar vi på en professionell, som också kan ge råd.

Vad är den nuvarande trenden för val av tyger? Sammet eller tartan?

För mig är trenden för närvarande när det gäller tyger inte grundläggande, utan vad som mest gillar och vad de som måste bo i huset känner sig mest egna. Marknaden erbjuder många typer av tyger, verkligen spelade sammet en viktig roll i år.

Hur kan man förvandla miljön med hjälp av utrustade väggar? Hur gör man dem funktionella och fascinerande?

Det är verkligen viktigt att förstå behoven hos dem som måste bo i huset när det gäller funktionalitet, du kan skapa en utrustad vägg med en stor bokhylla, eller ge större vikt till den del av behållarna, eller kanske en minimal stil. Du kan göra allt mer fascinerande genom att spela i bakgrunden (en viss väggfärg, tapeter eller annat) och kanske genom att integrera några lampor.

Vilken möbel skulle du aldrig ge upp?

Jag skulle aldrig ge upp en matta i vardagsrummet, det ger mycket och värmer miljön. Jag ser att du har alla typer av dem i din e-handel; moderna, klassiska, retro och vintage mattor. Av samma anledning, i samma miljö, även en golvlampa om det finns möjlighet.

Var kommer ditt inredningsarbete online från?

Det föddes av önskan att erbjuda en professionell service som i det kollektiva idealet endast är för få till alla (som namnet på webbplatsen säger "Dekoratör för alla"), tack vare de låga kostnaderna på grund av att arbetet online Jag behöver inte betala stora förvaltningskostnader utan bara min tid utan att underskatta kundens komfort som gör allt medan han sitter bekvämt i soffan hemma.

Fungerar denna typ av fjärrtjänst?

År senare måste jag säga ja, naturligtvis slutar mitt arbete med projektet och råd, kunden måste sedan lägga sin egen ansträngning för att uppnå allt, men tack vare ett riktat projekt vet han redan hur man ska gå med exakta idéer och utan slöseri av tid.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev