Hur man Möblerar Sovrummet - Moderna Designidéer och Lösningar

4 Idéer och tips för att inreda ett sovrum.

Det sovrummet är den perfekta platsen att njuta av lite avkoppling och lugn . Det är därför det är viktigt att möblera denna miljö genom att skapa en atmosfär som speglar dig i alla dess nyanser; Dessutom är sömn en fysiologisk och mental njutning , varför  noggrann planering och inredning av ditt nya sovrum är ett viktigt steg för en god natts sömn.

Det är verkligen ingen brist idéer för det moderna sovrummet, men att hitta rätt för ditt hem kan ofta vara en utmaning.Den moderna stilen  kan ta många former och är en av de mest mångsidiga och flexibla, men även om detta är en fördel är det också anledningen till att inredning kan variera mycket från hus till hus. Det finns dock några grundläggande riktlinjer som alla sovrumsinredning och möbler bör följa, och den här guiden ger dem enkelt.
Vi är glada att vi hjälpt dig och inbjuder dig att visa våra kompletta sovrum lösningar genom att klicka här!

1: a Det viktigaste elementet: sängen och sänggaveln

Den första hemligheten att tänka på när det gäller tema för sovrumsmöbler är att alltid börja vid väggen som kommer att vara sängens sänggavel , så länge du inte vill placera en säng i mitten av rummet.
Detta beror på att huvudväggen är den viktigaste i hela rummet, den som på en märkbar nivå först märks och fungerar som bakgrund för sängen.

Just på grund av dess betydelse och sin särart är det första steget att följa alltid och bara ett: att  skilja ändväggen från de andra.
Ibland är det tillräckligt att använda en annan färg än de andra väggarna eller välja en materialbeläggning som trä.

Trähuvud:  En mindre banal lösning än att bara färga eller täcka hela väggen är att skapa naturliga eller färgade träpaneler som har en höjd som är lägre än rummets.

Denna gest leder till introduktionen av en ny horisontell bräda på väggen, med flera fördelar :
  • Utöka utrymmet visuellt;
  • Skapa en motsvarighet för att släppa igenom system och installera indirekt belysning;
  • Gör det direkt från sänggavel till sängen så att du kan välja en utan.
Tyggaveln: sänggavelväggen kan förstärkas med ett tygöverdrag (helt eller delvis) som ersätter det traditionella sänggaveln: detta ger dig en mjuk vägg att luta dig mot och läsa bekvämt.

Det sista tipset på sängens huvud


En sänggavel på en säng bör vara sammansatt komplex, men samtidigt enkel, det vill säga den ska bestå av en artikulation av enkla element för att till exempel skapa ett tecken, inget mer.
På så sätt kommer din vägg att vara elegant och vacker för ögat, den kommer att lösa några av de vanligaste problemen relaterade till system (särskilt de elektriska) och låta dig på ett dolt sätt inrymma stämningsbelysning som kan för en exakt atmosfär.


Nu när vi har börjat med huvudet, låt oss gå vidare till kungen i rummet: sängen

Den klassiska väggsängen : om en boiserie eller ett horisontellt element som delar väggen är utformat på huvudväggen, bör sängen ha enkla och regelbundna former.

Sängen i mitten av rummet: om sovrummet är mycket stort och tillåter det, är det möjligt att välja en säng i mitten av rummet, för att göra det till mästaren i rummet; i detta fall blir ändväggen sekundär, men det är alltid möjligt att skapa en variant med element som ett skrivbord, ett litet bord eller en garderob.

Denna strategi för sängen i mitten av miljön används dock ofta i stora rum eller situationer i motsatt riktning, så komplex, som att inreda en vind eller bygga ett hus med en entresol.

Klicka för att se alla sänglösningar, noga utvalda efter stil och material:

2: a garderob som sovrumsmöbler

Även om man kanske tror motsatsen på grund av det lilla utrymmet de upptar, finns det några garderobslösningar som gör att du kan samla och förvara mycket mer kläder och föremål än en klädkammare. Dessutom, för att korrekt integrera en garderob i ett sovrum, är lösningen enklare än du kan föreställa dig. Lösningen är att matcha skuggan i garderoben med sängens och sänggavelns, eller med hela rummet om neutrala toner dominerar.

Klicka här för att se de olika idéerna och lösningarna för garderober för sovrummet.

3: e badrum i sovrummet

Om sovrummet är tillräckligt generöst, kommer närvaron av ett badrum i rummet att göra miljön riktigt unik.
Även om det är ett mycket litet badrum kan du skapa ett riktigt rum med alla tillbehör.

Hemligheten är därför att relatera de två miljöerna genom att skapa ett badrum i sovrummet med ett glasfönster eller genom att placera handfatet utanför badrummet om badrummet är väldigt litet, eller genom att placera badkaret i sovrummet. Platser istället för badrummet.

En idé att göra badrummet modernt så att det går i dialog med rummet kan vara att skapa ett badrum utan kakel, att kombinera de två rummen, kanske med samma material, eller att byta dusch eller turkiskt bad för att ansluta visuellt i huset.till sovrummet.

Klicka här  för att se de olika sammansättningarna av badrumsmöbler.

4: e garderob, sängbord, läslampa, speglar och byrå - Möbeltillbehör

De är inte bara en kontur eller en fyllning: de lägger till inredningen i ditt sovrum. Här kommer deras moderna och ovanliga former att få dig att känna dig i ett unikt utrymme och imponera på dina gäster. 
En minimalistisk stil för detta moderna sovrum där belysning dominerar: de två läslamporna och det diffusa ljuset över skåpet är faktiskt grunden för möblerna. Det vanligaste tricket för att få ut mer utrymme från ett litet rum är att skapa en illusion av ett stort utrymme. Diskonterad men inte att underskatta, spegeln är det första elementet som inte får saknas i ett litet rum. Det reflekterar ljus, utrymmen och skapar intressanta kontraster.

Mattorna är fantastiska förstärkare , liksom hyllorna, som kan fästas ovanför sängen eller under fönsterbrädorna.
Upptar hela rummets bredd, till exempel med en garderob i full bredd, förhindrar att en vägg fastnar.

Arbeta med skikten: det kan vara målningar, ljuskronor, kuddar och hängande möbler. De ökar rymdets djup genom att fungera som katalysatorer. Ögat kommer att stanna vid de mest intressanta detaljerna, som skiljer sig från person till person, och avleder uppmärksamheten från det allmänna rummet.

Osynliga sängbord: utvärderade alternativa lösningar.Ta det nödvändiga utrymmet från det vertikala murverket, direkt bakom sängen, cirka tjugo centimeter är tillräckligt. Stödet kan erhållas från en gipsbyggd nisch eller vertikal öppen behållare, eller till och med en enkel lång planka.



Klicka för att se de olika inredningstillbehören för ditt rum:
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev