Hur Möblerar man ett Designkontor? Della Rovere Råd!

Fler och fler inredningsarkitekter engagerar sig för att inreda allmänna utrymmen och trendiga kontor. Fokus ligger inte bara på hemmet; kontoret blir spegeln på sitt märke, sin egen historia. Det är därför det är viktigt att välja en förfinad och elegant möbler som återspeglar dess väsen. Skrivbord, stolar, fåtöljer på kontoret, skrivbord och moderna hyllor är gjorda i eleganta och väsentliga former och med funktionella material, samtidigt som de är lätta och resistenta.

Låt oss ta reda på i intervjun med Roberto Forni - grundaren av Della Rovere-företaget - de senaste trenderna för 2018 för att inreda glamorösa och moderna designkontor.

Della Rovere: ett namn, en berättelse. Berätta något om dig själv och vad ledde till att du blev ledande inom kontorsmöbelbranschen?

En personlig berättelse är ett grundläggande element som gör det möjligt att förstå vissa aspekter av varje företags liv: det beror på att det återspeglar karaktären och de somatiska egenskaperna hos de människor som grundade och utvecklade det över tid. Tack vare min far, för 44 år sedan grundade min familj det ursprungliga företaget FBL. 40 år långt har detta företag skapat möbler för vardagsrum och sovrum. Dessa produkter hade sålts över hela världen. Samma grundare, för 26 år sedan, hade intuitionen att öppna en ny "verklighet" inom kontorsmöbelbranschen: Della Rovere-företaget. En ny linje som helt överlämnades till ledningen för de unga, bland de undertecknade, som då bara var 22 år.

Begreppet ”Leader” är alltid svårt att förklara. Ledare i vad, om det inte finns något spel som i en sportmatch? Faktum är att Della Rovere känns som en ledare, eftersom den ville skapa en original identitet, särskilt vad gäller design och innovation. Jag älskar att berätta för mina tekniker och mina designers att producera vackra saker: det finns ingen prisskillnad mellan att göra dem vackra eller fula!
De måste vara vackra och funktionella samtidigt. Vi skapar kontorsmiljöer för arbetarnas välbefinnande, och av dessa skäl bör dessa aspekter aldrig missa i våra samlingar.

Vad är ditt koncept? Hur skulle ni definiera er själva?

På Della Rovere älskar vi att definiera oss ett ”företag som är dedikerat till originalitet”. En meningsfull fras som jag gillar att dela med mitt team är "de som följer de andra, kommer aldrig att komma först". Naturligtvis kan detta leda till att du gör misstag, men att vara original kan vara extremt tillfredsställande. människor arbetar på våra skrivbord varje dag, ger oss en enorm tillfredsställelse!

Moderna kontor lämnar mindre och mindre plats för rigoritet, till förmån för en mer informell designmiljö. Hur sätter du in dina möbeltillbehör i nya arbetssituationer? Och hur är det mer traditionella?

Begreppet arbetsmiljö kan ofta överföra den kollektiva fantasin till en aseptisk miljö. Vissa arkitekter tenderar att skapa arbetsplatser med "linjalen" och föredrar "raka linjer", utan att beakta det faktum att vi tillbringar fler timmar på kontoret än de som vi tillbringar hemma. En arkitekt bör arbeta i dessa miljöer och bör utvärdera funktionaliteten och ljudisolering, förutom design. Där det är möjligt erbjuder Della Rovere alternativa lösningar som hjälper till att skapa en "organisk" miljö där det inte bara finns linjer, utan också kurvor och ergonomi. Samarbetet med kända arkitekter som Karim Rashid eller Andrea Stramigioli är ett bevis. Ett par av våra samlingar, som Legodesk och eKompi, uttrycker filosofin som ligger bakom dem. Din kontorsmiljö kan ändra dess utbytbarhet när som helst utan närvaro av installatörer; varje dimension av alla element "körs" på 80-40-160 cm! Multiplar som binds samman utan begränsningar och med den ljushet som krävs för att skapa olika miljöer.

Trä, ett material med tidlös charm, är det mest använda materialet för dina tillbehör. Vilken tillverkningsprocess följer du för att säkerställa produkternas hållbarhet och kvalitet?

Trä, tyvärr, har blivit ett material för dyrbart för naturen. Della Rovere använder återvunnet träavfall för att skapa vackra och ekologiska kontorsmöbler, med en skötselvård för miljöcertifieringar. På detta sätt producerar vi möbler som blir en integrerad del av naturen. De som arbetar på en Della Rovere-möbler kan känna sig bekväma både för sin egen hälsa och för hälsan i världen runt dem.

Uppmärksamheten och studien som dina arkitekter och designers har är obestridlig. Vilken stil och mode tar du inspiration från?

Della Rovere har alltid sökt samarbete mellan arkitekter som aldrig har arbetat i världen av kontorsmöbler för att få ett friskt och öppet sinne för nyhet, som nödvändigtvis måste förknippas med den funktionalitet som vårt forsknings- och utvecklingskontor försöker förmedla till arkitekten. Jag skulle definiera den stil vi inspireras av med adjektivet: "dellaroverino", vilket innebär att varje samling har en känsla av bekanta med de andra, just för att de lever i ett unikt sammanhang och nödvändigtvis måste kopplas samman. Ändå har var och en av dem ett speciellt projekt och en unik filosofisk tanke.

Vad kommer dina nästa projekt att vara?

Som nämnts ovan med en nypa stolthet (även om ödmjukhet är en av våra egenskaper) har Della Rovere alltid gjort unika projekt som kräver från 1 år till 18 månader för produktion. Imitation - för att inte säga kopia - tar 5 minuter. Vi föredrar att lämna en slöja av mysterium på våra nya projekt. Vi rekommenderar dock vår senaste riktningssamling som heter BiQuadro, som finns på vår webbplats.
Upptäck hela Delle Rovere-kollektionen till salu till ett reducerat pris på vår webbplats!
 
Email Newsletter
Nyhetsbrev