Praktiska och Inredda Köksknivar med Berti Coltelleria Exclusive Viadurini

Viadurini samarbetar med ett historiskt bestick vars historia börjar 1895 med en familjeledning och en hantverksproduktion av högkvalitativa knivar. Med tiden har knivar aldrig upphört att ge tillfredsställelse. Om de faktiskt tidigare såldes uteslutande på Sicilien och Kalabrien, har deras produkter idag en internationell handel; det finns minst 40 länder i världen som uppskattar knivar.

En produktion som syftar till att " återställa den renaste traditionen och designa nya produkter ". Det är därför det finns stor uppmärksamhet på detaljer både i skapandet och designen av nya modeller och i bearbetningen. De bitar som produceras varje år är cirka 20 000, varav cirka 50% är avsedda för utomlands.

Så låt oss ta reda på tillsammans med Andrea Berti, ägare av företaget, några nyfikenheter om deras produkter och hur man känner igen en bra kökskniv .

Vad är din flaggskeppsprodukt? Och den bästsäljande?

Vår bästsäljande produkt är verkligen Convivio Nuovo, en bordskniv född 1997, resultatet av en retroinnovationsoperation av en gammal kniv (1930- 1900-talet) som är typisk för Scarperia. Den kännetecknas av en stark innovation inom materialanvändningen och en innovativ design som gör den trevlig att använda.

Hur känner man igen en utmärkt kökskniv?

En kniv kan inte utvärderas med "öga": kvaliteten kan ses under 30 år efter inköpet. En bra utvärderingsmetod är dock att observera detaljerna, ytbehandlingarna, viktfördelningens behaglighet, handtagets ergonomi och den estetiska aspekten: om tillverkaren har tagit hand om dessa detaljer har han knappast försummat kvaliteten på bladet. Mer tekniska utvärderingar är möjliga (smidda eller inte blad, typ av slipning etc.), men kräver färdigheter som specialisterna inom sektorn normalt har.

Vilken uppsättning knivar skulle du rekommendera att alltid ha i köket?

För "italiensk" matlagning kan du ha från minst tre knivar upp till 20 olika knivar.

De tre första att köpa (väsentligt) är:
  1. Carver (helst 22-25 cm.)
  2. Den raka knivkniven (11 cm.)
  3. Brödkniven (den enda som har en såg)
Efter disse grundlæggende knive kan vi afsætte os til at købe knive til specifikke stykker (skinke, grøntsager, udbening osv.), Der har til opgave at lette skæring, især for dem, der ikke er professionelle i køkkenet.
Oplev på vores hjemmeside hele Berti Coltelleria Exclusive Viadurini kollektionen til den bedste købesum!
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev