Stolar i Polypropen: de Främsta Anledningarna att Välja detta Plastmaterial


Polypropylenstolar: varför välja detta material för sätena?

Under de senaste åren, polypropen stolar har fått en allt mer central plats som en inrednings inslag inne hem, allt införs som utomhus och inomhus möbler, med tanke på deras hållbarhet och motståndskraft,

innan du fortsätter med varför välja en stol i detta material, är det bättre att förklara vad polypropen är specifikt.

Vad är polypropen?

Polypropylen upptäcktes av experimenten med den italienska ingenjören Giulio Natta och den tyska kemisten Karl Ziegler, för vilken de vann Nobelpriset i kemi 1963.

Polypropylen (PP) är ett syntetiskt plastmaterial som erhålls från petroleumfraktioner.

När det gäller möbelsektionen är det särskilt den stora huvudpersonen i stolar och bord, eftersom en av dess egenskaper är att ha en låg absorptionskoefficient . Följaktligen suger det inte upp svettan huden.

Polypropylen är ett lätt, luktfritt, giftfritt och mycket hållbart material.

Tack vare bearbetningsteknik gör polypropen att du kan skapa bekväma, kreativa säten som kan anpassas till olika typer av design och stil med alla typer av möbler. Kombinationen av ett klassiskt bord i marmor eller trä med stolar av polypropen, som kan mjuka upp, bryta formen och ge miljön färg och fräschhet, är en perfekt matchning för absolut i takt med dagens stil  som alltmer gynnar kombinationer av material och stilar som är nära men olika, vilket gör harmonisk vad som inte kunde vara förut.... elegans och modernitet.

Fördelar och styrkor hos stolar av polypropen

  • motståndskraft mot smuts och bakterier , mycket högre än andra typer av plastmaterial;

  • hållbarhet och lågt underhåll : lämplig för daglig användning och långa perioder men särskilt i närvaro av barn;

  • flexibilitet, varför de är extremt bekväma;

  • lätt att rengöra, det kan enkelt rengöras och desinficeras med denaturerad alkohol och ammoniak: utan att dessa påverkar färgen eller ändrar objektet på något sätt;

  • återvinningsbarhet, eftersom det är ett plastmaterial kan det lätt kasseras och återvinnas; vilket gör det mycket ekologiskt.

  • lätthet, lätt att flytta är ett plastmaterial, de är lätt att flytta i olika delar av huset med enkelhet.

Denna lista klargör redan de främsta anledningarna till att välja stolar med detta specifika plastmaterial, de är endast för en faktor av tekniska egenskaper och fördelar med materialet, men också för att detta specifikt kan bearbetas och modelleras mycket lättare än andra typer av material som trä och metall och tyger, vilket gör det möjligt att skapa autentiska stolar med unik design och stil.

Klicka här och upptäck produkterna i katalogen: stolar av polypropen.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev