6 Koppar Kastrull Tips - Det Bästa Matlagningsverktyget

Kopparkrukorna - Kokkärlens ferrarier

Krukor är verktygen som lagar mat och därmed får en grundläggande betydelse i köket. Det finns hundratals olika krukor: det är viktigt att känna till de grundläggande egenskaper som bestämmer de viktigaste funktionerna i förhållande till typ av mat och tillagningsmetod.
Grundkrukorna är uppdelade i grytor eller kokkärl.
Den förstnämnda har höga sidor och används för att laga flytande och / eller ljusa livsmedel som inte kan finnas i en lågsidig panna. De används för tusen beredningar: koka pasta, göra buljong, förbereda såser och ragu, grytor, koka eller ånga grönsaker etc.
Pannorna har en låg kant, mer eller mindre vertikalt beroende på användning, och används för att laga alla livsmedel som inte kräver användning av en gryta: omeletter, crepes, kött, men också såser till pasta, sauterade grönsaker eller till krydda pasta med sås innan servering.

Tips 1 - Hur man väljer kopparkokkärl?

När du väl har bestämt dig för att köpa en kopparkruka måste du välja produkten väl. Den första aspekten att ta hänsyn till är att en kopparkokott eller koppar är en långsiktig investering , därför är det bättre att spendera mer men köpa en professionell kvalitetsprodukt.
En kvalitetskokott håller över tiden och är mycket motståndskraftig, medan en billig kopparkruka kan vara oanvändbar efter ett års köp.
Kom också ihåg att kokkärl av dålig kvalitet också är ofördelaktigt ur hygienisk synvinkel, eftersom en dålig produkt kan frigöra metaller under matberedningen och därmed vara skadlig för kroppen.
När du väljer den bästa kopparkrukan är foliens tjocklek en grundläggande aspekt att ta hänsyn till .En kvalitetspanna som kan möta alla typer av matlagning måste ha en tjocklek på 2 millimeter.
Andra aspekter att tänka på är storlek, form och höjd. Dessa faktorer måste vägas efter antalet personer du brukar laga mat och vilken typ av beredningar du brukar njuta av.
Sist men inte minst är valet av handtaget som bäst passar dina behov. Denna aspekt förbises ofta, men ett ergonomiskt handtag med ett bra grepp gör framgången för alla typer av recept mycket lättare. Sammanfattningsvis är inköp av en kopparkruka en investering för framtiden eftersom, om den är av god kvalitet, det kommer att följa med dig i flera år i alla dina förberedelser.
Varför kopparkrukor är bäst för att laga mat.

Tips 2 - Ledningsförmåga hos en kruka

En bra värmeledare värms upp och svalnar snabbt, vilket ger större precision i matlagning av livsmedel som lätt kan brinna. Dessutom fördelas värmen jämnt över hela krukans yta, vilket förhindrar att maten brinner i vissa områden och inte lagar mat i andra, beroende på avståndet från lågan. Ett liknande material är lämpligt för all snabbmatlagning (stekt, stekt kött, omeletter, etc.), och i alla fall där precision är ett måste (till exempel vid tillagning av risotto för att inte överkoka den med värme. Hålls av pott).
Andra beredningar kräver ett material som värms upp långsamt och jämnt och som håller värmen länge, som i soppor och stuvat kött, för lång tillagning som de av baljväxter etc.
Ett bra material får inte förändra maten:av denna anledning appliceras speciella beläggningar på vissa material.
Slutligen måste den vara  motståndskraftig: att hålla längre och inte deformeras vid stötar och fall.
En kopparkruka är vanligtvis fodrad med tenn (konserverad koppar), silver eller rostfritt stål eftersom koppar släpper ut giftiga ämnen i maten.

Tips 3 - Hur man använder kopparkokkärl?

Kom alltid ihåg det för kopparkrukor:
  • Använd inte vassa verktyg. Eftersom koppar är benägna att repa rekommenderas inte användning av metall eller spetsiga verktyg. Rådet är att använda trä- eller silikonskedar för att undvika att potten försämras snabbt.
  • Lämna inte kastrullen på spisen utan mat. Kom alltid ihåg att inte lämna elden öppen om du inte lagar något, förlängningen av tid och kontakt mellan elden och pannan utan att den har något inuti påskyndar dess slitage.
  • Sprid lågan . Det rekommenderas alltid att placera en flamspridare mellan krukan och värmekällan just för att, som tidigare nämnts, är koppar en stark värmeledare.
  • Konserverad koppar. Om krukan du köpte är gjord av konserverad koppar, kom ihåg att den maximala temperaturen vid vilken den kan användas är 220 grader för att förhindra att burken smälter. I händelse av att det förutom tenn även finns stål är denna typ av framsynthet inte nödvändig.

Tips 4 - Sammanfattning av fördelarna

Att ha kopparkrukor och stekpannor i köket är verkligen ett vackert sätt att inreda det på, men kopparkokkärl är inte bara ett fantastiskt möbel, utan favoritverktyget för dem som försöker sig på kaminen. Matlagningsentusiaster vet detta väl eftersom koppar är ett utmärkt material för matlagning.
Låt oss försöka sammanfatta de positiva och negativa aspekterna av att använda kopparkokkärl så att du kan få en överblick över produkten och förstå om det är rätt för dig.

Fördelarna med att använda kopparkokkärl är
  • Bättre värmeledare. Som illustreras ovan är koppar, efter guld och silver, den bästa värmeledaren i världen. Med den här funktionen kan du alltid ha termisk kontroll över maten du lagar mat.
  • Matlagningens homogenitet. I nära relation till den första punkten gör kopparnas egenskaper detta material perfekt för att inte förlora näringsprinciperna och de organoleptiska principerna för det vi förbereder. Det förändrar inte heller smak och smak på maten.
  • Motstånd . Koppar sticker ut för att vara ett mycket motståndskraftigt material över tid mot nötning av alla slag, mot oavsiktliga stötar och framför allt till plötsliga temperaturförändringar.
  • Hygien. Kopparpannorna garanterar maximal hygienisk säkerhet.
Låt oss nu se vilka negativa aspekter: 
  • Pris. Eftersom de är gjorda av ett material av hög kvalitet, har kopparkrukor en högre kostnad än de andra som finns på marknaden.
  • Vikt. Vikten av kopparformarna är 8,9 kg / dm ^ 3.
  • Tennplätering. Vid tennbeläggning kan pannan försämras med tiden. Denna aspekt kan lösas genom att förlita sig på yrkesverksamma inom branschen som kan återföra den slitna potten till liv. Den här åtgärden gör potten du köpte praktiskt taget evig.

Tips 5 Hur man rengör kopparkrukor?

Kopparkrukor tvättas inte i diskmaskinen, eftersom kontinuerlig tvätt kan slitas bort den inre skyddsfolien snabbare. Använd aldrig svampar och skurplattor av järn för tennbelagda kopparformar, de skadas. Vidare är det inte nödvändigt att använda aggressiva produkter, utan endast ett gammalt naturläkemedel, det vill säga att lämna krukorna att blötlägga i vatten, ättika och salt. För att rengöra utsidan kan du å andra sidan använda en specifik produkt för mässing och koppar.

Tips 6 Egenskaper för koppar och köksredskap:

Förutom att de är estetiskt mycket vackra uppskattas kopparpannor för sina utmärkta egenskaper. Först och främst är det bra att komma ihåg att koppar, efter silver och guld, är den bästa värmeledaren . Med den här funktionen kan du ha en perfekt hantering av matlagningen och minskar drastiskt risken för att bränna maten.
Dessutom, tack vare dess egenskaper, förändrar koppar inte smaken på maten, och det är just därför vi kan hitta en kopparkokotte i alla de mest kända köken i världen. Detta redskap är perfekt för att göra en otrolig mängd beredningar, till exempel risotto, krämer eller minskningar.Det används också ofta i bakverk för sin förmåga att värmas upp snabbt och stabilt.
I allmänhet är kopparkokotten idealisk för lång tillagning, vilket kräver enhetlig och konstant värmeöverföring. Eftersom koppar förhindrar att mat brinner rekommenderas användning av denna typ av panna också för expressrecept, som inkluderar beredning vid höga temperaturer.
Sammanfattningsvis är koppargrytor den bästa lösningen för alla typer av recept. Interiören, en gång belagd med ett lager av tenn, består nu av ett stålplåt, användbart för att undvika slitage efter upprepad tvättning.Konstruktionskvaliteten på kopparkokkärl gör det dyrare än de andra typerna på marknaden. Man måste dock komma ihåg att denna konstruktionskvalitet undviker risken för kemiska reaktioner på grund av kontakt mellan mat och värme och undviker oxidation. vid höga temperaturer.
Koppar är perfekt för alla typer av beredningar tack vare ett lager stålfolie. Skalan mellan koppar och stål är 1 till 9, så du kan välja om du vill köpa kokkärl med ett lätt lager av koppar och resten av strukturen i stål, eller tvärtom helt i koppar med ett stålskikt för att göra kontakt med mat.
Det är viktigt att understryka att koppar inte är lämpligt för induktionskokare, även om det finns speciella modeller på marknaden, såsom konserverade koppar, som tack vare deras skyddande tennbeläggning också kan användas i denna typ av spis. Var alltid noga med att kontrollera att ingen grönaktig oxidbildning har bildats på basen: i detta fall är det nödvändigt att göra om tennpläteringen.

Klicka här för att upptäcka våra kopparkrukor!

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev