Utforska biofil design: välbefinnande, inredning och natur

Utforska biofil design: välbefinnande, inredning och natur

Utvecklingen av inredningsdesign är en fascinerande resa genom de olika aspekterna av människan och hans co nuvarande tillväxtprocess. På senare tid, trots vår anmärkningsvärda förmåga att anpassa oss, har vi sett en återgång till ursprunget , en sorts uruppmaning att få kontakt med naturen och våra rötter. Detta fenomen, som har sina rötter i stadslivets frenesi, har avslöjat den avgörande betydelsen av kontakt med naturen för vårt välbefinnande.
Det är just som svar på detta växande behov av harmoni som Biophilic Design tog form, ett innovativt tillvägagångssätt som ger människor möjlighet att upprätthålla en koppling till naturen även i en stadsmiljö. Detta revolutionerande tillvägagångssätt är baserat på en synergistisk integration av naturliga element i bostads- och arbetsutrymmen, och kombinerar naturens estetik med funktionaliteten i byggda miljöer.

Biofil designs vetenskap och historia

Biophilic Design, en term som kommer från " Biophilia " myntad av Erich Fromm, kändis Tysk psykoanalytikerkung, speglar människans medfödda känslomässiga band med livet och den omgivande naturen. Med suffixet "-philia" som väcker positiva känslor gentemot den naturliga världen, placerar denna innovativa designmetod den väsentliga kopplingen mellan människor och den omgivande miljön i centrum, och förvandlar de platser där vi tillbringar större delen av vår tid till utrymmen som är övertygande och harmoniska. Om vi tittar på historien, går det första exemplet biofil arkitektur tillbaka till 590 f.Kr., då den babyloniske kungen Nebukadnessar beställde byggandet av de hängande trädgårdarna i det antika Babylon. Dessa trädgårdar, hyllade som ett av den antika världens sju underverk, representerar ett av de tidigaste exemplen på biofil design.
Grunderna för detta innovativa tillvägagångssätt är inte bara empiriska utan också vetenskapliga. Ett ständigt ökande antal neurovetenskapliga studier utforskar vikten av sambandet mellan människa och natur. Vetenskapliga bevis tyder på att exponering för naturen minskar stress, förbättrar humör, livskvalitet och produktivitet. Att interagera med den naturliga världen inducerar en känsla av avslappning, minskar hjärtfrekvensen och ökar kreativiteten och samarbetet.

Skapa en biofil miljö: verktyg och tekniker

Vanliga verktyg i denna designstrategi inkluderar direkta element, såsom växter och vatten, och naturliga material.
Några av de mest använda är:

- Integrering av naturelement både i och utanför byggnader, såsom balkonger och terrasser. Ett anmärkningsvärt exempel är den vertikala skogen i Milano.

- Företräde för öppna ytor med stora öppningar, såsom fönster eller glasfönster, för att släppa in naturligt solljus och erbjuda panoramautsikt över naturliga landskap.

- Val av färger som påminner om de nyanser som finns i naturen, som olivgrönt och gult ockra.

- Införande av sensoriska element i miljöer som påminner om naturen, såsom ljudet av vatten som rinner över naturliga flodstensfontäner eller dofter som framkallar havsbrisen eller dofterna av skogar med hjälp av stickdiffusorer.

- Användning av naturliga material för inredning, såsom trä, marmor eller linne för sängkläder.

Viadurini rekommenderar: För ditt vardagsrum föreställ dig bredvid lampan "Scoiattolo", en "Spassoso" soffa som inbjuder dig att koppla av och ha kul.
På väggen en "Trimo" målning som fångar naturens föränderliga väsen i varje detalj. En "Arne" skänk som innehåller harmonin av naturliga element med en touch av modernitet Och bredvid soffan ett "Salerno2" soffbord som integreras perfekt med den rustik-chic stilen i miljön.  För sovdelen välj "Leilosängen som varsamt välkomnar drömmar insvepta i naturens lugn.
Och slutligen, lämplig för alla rum i huset, "Naturae" radiatorn som ger värme och komfort, omsluter dig i en omfamning av lugn.

Med denna unika kombination av möbler och belysning, förvandla ditt hem i full biofil designstil.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev