Välj Ekodesign för att Möblera Ditt Hem på ett hållbart Sätt

Hållbarhet och omsorg om miljön är mycket aktuella och diskuterade ämnen på grund av de pågående klimatförändringarna. Allt fler människor försöker därför anta beteenden för att bevara miljön och dess resurser.

Denna trend återspeglas i olika områden av våra liv, från kläder till val av naturvänliga möbler utan att någonsin ge avkall på estetik, hållbarhet eller kvalitet. Ekodesignmöbler förlorar inte sin förmåga att stå emot och hålla över tid samtidigt som de behåller sina kvaliteter.

Hållbara möbler är möbler tillverkade av återvunnet material som i sin tur kan återanvändas i framtiden inom produktionsprocessen.

 

Miljövänliga material

De material som används mest av miljömedvetna designers är de som finns i naturliga eller erhållna från återvinningsprocessen. Bland de mest kända är trä ( FSC® -certifikatet garanterar dess ursprung och ansvarsfulla skogsbruk), bambu , aluminium och återvunnen plast .
 

  •   Trä: det miljövänliga materialet par excellence

I sin bearbetning använder den lite fossila bränslen, är naturligt isolerande och kommer från en förnybar källa. I möbler används det mest i komplement till vardagsrummet som skänkar, credenzas, byråer och TV-bänkar som kombinerar klassisk och modern stil.

  • Bambu

Denna växt anses vara hållbar på grund av dess förmåga att växa på platser med hög torka eftersom den inte kräver stora mängder vatten.

Det är helt biologiskt nedbrytbart och extremt hållbart , varför det anses vara ett utmärkt material för trädgårdsmöbler .

  • Aluminium

Aluminium har förmågan att återvinnas i det oändliga utan att förlora sina egenskaper som styrka , lätthet och lyster . Det oxiderar inte, förstörs inte och är motståndskraftigt mot kollision. Den är idealisk för att göra mat- och soffbord för barer och pubar.

  •   Återvunnen plast

Processen att omvärdera och optimera plastavfall sparar resurser och råmaterial , bekämpar föroreningar genom att begränsa CO2-utsläppen till atmosfären och användningen av deponier. På så sätt kan plast få ett nytt liv och en hållbar och hållbar inredning skapas.


Viadurini och Ecodesign

Viadurini har åtagit sig att säkerställa närvaron av miljövänliga produkter i sina kollektioner. I Viadurin Living kollektionen är skänkarna av återvunnet mango och akaciaträ perfekta för att inreda vardagsrummet i etnisk stil . När det gäller matsalen , å andra sidan, är valet av ett matbord i kombination med stolar av återvunnen polyeten ett idealiskt inredningskomplement för att kombinera funktionalitet och estetik. Slutligen, även i valet av värmesystem, föreslår Viadurini världens första ekologiska termokylskåp som skapats tack vare återvinningsprocessen av marmordamm, ett avfallselement från stenbrott.

Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev