Inredningstrender för Hotell och Pubar: Mellan Ekodesign och Hållbarhet

Som varje år ställs även i år inredningsarkitekterna som sysslar med möblering av kontraktsutrymmen, såsom hotell, pubar och restauranger, inför nya trender att följa och kunder att tillfredsställa. Men vilka är de populäraste inredningstrenderna 2023?

Mest fashionabla möbelstilar

Varje hotell, varje pub och restaurang har sin egen identitet och egenskaper, och därför är det viktigt att det sticker ut från de andra utifrån sin särart. Trots detta finns det ett antal stilar som har dykt upp som huvudpersoner i årets trender.

Stilglamour

Mjuka färger och toner, de beige och gråa paletterna används mycket, livade upp av andra nyanser och av glansen av glänsande metall med en metallisk effekt. Den glamorösa stilen kännetecknas också av valet av pråliga ljuskronor som från taket gör rummet ljusare och mer elegant, att kombineras med användning av marmor och sammet  för resten av inredningen. Om du däremot vill återskapa art déco -stilen kan du gå överbord med guld både i föremålen och i finishen på inredningen för att ge en mer prålig touch.  


Skandinavisk stil

Den näst trendigaste stilen inom inredning av hotell och pubar är utan tvekan den skandinaviska stilen. Kännetecknas av  övervägande ljusa nyanser, såsom pastellfärger och de som minns jorden. Kontrasten mellan  svart och vitt används vanligtvis för att förstärka rummets hörn. De andra färgerna i den skandinaviska stilpaletten är naturliga färger som beige eller grönt. En väsentlig möbel är de mjuka fåtöljerna och de små borden i ljust trä som påminner om den elegans och minimala stil som är typisk för de skandinaviska länderna. 

 

Stadsdjungel

En stil som påminner om naturens återkomst som en protagonist även i stadsmiljöer är den urbana djungeln.
Denna stil utvecklas under 2017 när Pantone tilldelar grönt titeln årets färg. Detta beslut driver inredningsarkitekter att infoga naturliga element, såsom växter och blommor, inom kontraktsutrymmena i staden. 
Denna design är inspirerad av hippiekulturen på 70-talet genom att förena sig med den ekologiska som har vuxit fram starkt de senaste åren.

This overview of the different types of styles present among this year's trends demonstrates that there is a greater predilection and attention to the ekologisk aspekt även vid val av inredning. 

 

Trendiga material

Den miljövänliga aspekten  och respekten för miljön blir också central i valet av material som inredningen görs med. Bland de mest utvalda hittar vi stengods, anpassningsbar och resistent, och polyeten.
Tack vare sin elegans och motståndskraft används stengods framför allt för inredning av utomhusutrymmen på hotell och klubbar. Polyeten resultatet av en process för omvärdering och optimering av plastavfall, låter dig välja en produktionsmetod som är medveten och uppmärksam på miljöfrågor.




 

Trendiga förslag bland Viadurini-kollektionerna

Viadurini antar ett miljövänligt tillvägagångssätt och har åtagit sig att i sin kollektion garantera närvaron av produkter som har egenskaper som är så hållbara som möjligt. Till exempel, i Viadurini Lighting kollektionen finns det många förslag för utomhusbelysning av ditt lyxhotell gjord av återvunnet material.
För dina pubar och klubbar på stranden erbjuder Viadurini Living underbara bardiskar med eller utan LED-lampor för att lysa upp arbetsstationerna. Helt gjorda av återvunnen polyeten representerar de skönheten och funktionaliteten hos Made in Italy ekodesign.
 
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev