Viadurini in the Garden: Trender för Våren och Sommaren 2023

I denna tid på året med ankomsten av vackra dagar och stigande temperaturer, växer också i oss lusten att spendera tid utomhus på verandan eller din egen bakgård. I år visar vi dig trenderna för att dekorera ditt hus utomhus.

Rotting: årets material

Alla känner inte till dess historia och dess egenskaper, men många är de som fascineras av detta dyrbara naturfibermaterial.

Naturfibers historia 

Rotting föddes i Sydostasien och tillhör Calameaes familj, det är en naturlig fiber som erhålls från bearbetning av vissa arter av klätterpalmer. Just den här vegetabiliska fibern behöver en fuktig miljö och en extremt sur jord, som mestadels finns i skogarna, där den växer rikligt.
Kommer från en klätterpalm, klättrar den överallt och berövar ofta också träden från ljus, varför den periodiska skörden av detta material bidrar till att förbättra kvalitetenekosystemet.
Ett annat märkligt faktum om dess historia är det faktum att sfram till 1700 användes just detta material endast från inhemska för att bygga flottar. Det var först senare som började den stora exporten av denna fiber fruktbar för den asiatiska befolkningen, även om vi i Italien måste vänta till 1940 för dess utseende.
 

Egenskaper hos rotting som material

Anställd i produktionen av många dekorationsmöbler, som stolar, sittpuffar eller utomhusfåtöljer. Rotting kom in i våra liv och gav oss en touch av exotisk stil.
Många är de fördelaktiga egenskaperna hos detta material: det är ett lätt och formbart råmaterial, perfekt för tillverkning av möbler; den är resistent mot mögel, även om det rekommenderas att utsätta den för regelbundet underhåll för att undvika försämring; det är biologiskt nedbrytbart, dess användning representerar i själva verket ett etiskt och ansvarsfullt val.

Råd om hur man använder rotting i husets inredning

Om du har en veranda, en terrass eller en stor bakgård, kan det inte saknas någon möbel i rotting: det kan vara ett soffbord, en stol eller en utomhusfåtölj, det kommer att visa sig vara det lämpligaste valet att donera elegans till atmosfären.
Om det här materialet verkligen fascinerar dig, som ett alternativ till en enkel möbel, har du chansen att välja ett vardagsrum i rotting och skapa en exotisk avkopplande hörna. I Viadurini in the Gardens samling hittar du några ljudförslag. 

Etnisk stil för utomhusbruk

Mellan följande års inredningstrender, och passande med det material vi pratat om, finns den etniska stilen. Kännetecknad av starka och avgörande färger som rött, orange eller brunt som används i kontrast till mer neutrala färger som vitt eller ecru, välkomnar denna stil allt som kommer från Afrika och öst, inklusive material.

Den oumbärliga egenskapen att inreda i perfekt etnisk stil är att ha förmågan att blanda olika färger, tyger och inredningstillbehör som kan verka svåra att kombinera, men som kommer att få miljön att se väldigt välkomnande ut.
När det gäller tyger är det idealiskt att fokusera på råvaror, såsom linne, i Viadurini Textile Collection finns ett brett urval av eleganta och raffinerade hushållslinne gjorda av naturligt linne, hampa eller bomull.
Med inredningstillbehören å andra sidan kan du leka genom att kombinera möbler gjorda med olika material som trä, bambu eller rotting. Effekten blir en exotisk och raffinerad stil.
Produkter som kan vara av intresse
Email Newsletter
Nyhetsbrev