Made in Italy

Artisan Hemp Bordsduk Runner Handmålad italiensk konst unikt stycke

 • Made in Italy
 • Kod: DLMR03201
kr 3.684,44 kr 4.605,63 -20%
Material Hampa
Åtgärder 140x59 cm
Färg Flerfärgad
Leveranstider 7/10 arbetsdagar
Anpassade Detta objekt kan anpassas. För ytterligare information: info@viadurini.se

Bordslöpare som är handgjorda i antik duk och helt handmålade enligt den italienska textiltraditionen, en unik kvalitetsbit tillverkad i Italien.

I verkstaden sedan 1990 har Lara Marchi skapat autentiska unika och exklusiva konstverk genom handmålning på handvävda gamla tyger .

Kreationernas huvudfunktioner är välproportionerade geometriska linjer med väl avstämda färger, skapade varje gång genom att blanda olika orepeterbara nyanser. Hela detta är så balanserat att det avslöjar en harmoni av känslor.

Tygerna som används, av linne eller hampa , kommer från manuellt arbete som utförts på en vävstol av kvinnorna i Romagna, en hantverkskonst som har försvunnit i årtionden.

Dessa är robusta tyger skapade specifikt för att tåla tiden och har en fascinerande historia bakom sig: de föddes i Romagna hus, där varje familj vävde sina egna tyger hemma för hand till vävstolen. De är artefakter som därför berättar om liv som levde genom att fortsätta att ge oss känslor även i dag.

Deras fördel:

 • Några av de antika tygerna som är sakkunnigt dekorerade för hand av Lara går tillbaka till början av förra seklet .
 • De färger som används skapas direkt av konstnären i hans verkstad enligt 1600-receptet och är outplånliga och motståndskraftiga mot upprepad tvätt även i tvättmaskinen.

Varje artikel kräver arbetsdagar och de olika faserna inkluderar:

 1. Tvätt : tyget tvättas och torkas naturligt.
 2. Klipp : tyget skärs för hand till storleken och formen på artikeln som ska skapas.
 3. Manganatura : denna fas utförs med mängen 1633 för att stryka, kompaktera och pressa tyget.
 4. Färgberedning : enligt receptet från 1600-talet produceras färgerna manuellt med naturliga ingredienser som ger unika och livliga nyanser, samtidigt som de garanterar ett optimalt utbyte och maximal motstånd. De förberedda primärfärgerna är: rost, blå, grön, röd.
 5. Handmålning : Varje objekt är handmålad.
 6. Färgtorkning : efter målning av tyget sträckes det ut för att torka i några dagar.
 7. Fästning av färg: ytterligare en viktig fas för att garantera färgens varaktighet och upprätthålla dess glans över tid.
 8. Strykning med mängen : andra fasen med att stryka tyget som är nödvändigt för att förbereda för nästa fas, det med förpackning och sömnad.
 9. Förpackning och sömnad : i denna fas skapas, sys och förpackas de olika artiklarna för hand.
 10. Senast strykning med mängen : artikeln är klar att användas.


Hela tillverkningsprocessen, som genomförs som 1633, har naturligtvis låg miljöpåverkan, miljömässigt hållbar , eftersom energiförbrukningen reduceras till ett minimum.

Varje skapelse ska betraktas som ett verkligt konstverk , unikt och oupprepbart i sitt slag.
Manuell bearbetning i alla produktionsstadier gör varje enskilt objekt unikt och varje liten detalj som kan verka som en brist, visar att arbetet utfördes av en hantverkare och inte av en maskin.

Teknisk information:

 • Tyg : 100% gammal hampduk, handvävd vävstol. Det typiska inslaget i detta forntida och värdefulla tyg är strukturens oregelbundenhet.
 • Mått : 140 x 59 cm
 • Tvättinstruktioner : Du kan tvätta maskinen. Varan kommer att levereras med detaljerade tvättinstruktioner.
Email Newsletter
Nyhetsbrev