Made in Italy

Antik Vendetta Corsa Knife med Ox Horn Horn Handle Made in Italy - Bairo

  • Made in Italy
  • Kod: BAIRO
kr 6395,75 kr 7106,41 -10%
Material Stål och horn
Leveranstider 15/30 arbetsdagar
Längd (cm) 23

Korsikansk hämndkniv med oxhornhandtag Tillverkad i Italien.

Denna serie av historiska knivar består av trogna reproduktioner av antika knivar med hänsyn till de minsta detaljerna och är gjorda enligt traditionella bearbetningsmetoder som används i antiken för att garantera en perfekt utförd slutprodukt. Vad du får är en kniv full av historia och kultur som kan berätta platsen och det historiska ögonblick som det går tillbaka till.

Denna speciella kniv kallas " Corsican Vendetta " och det är den trogna reproduktionen av en typisk forntida brottkniv som är utbredd inom Korsikas territorium eftersom denna ö tillhörde republiken Genua. Just av den anledningen är det som kännetecknar den här artikeln likheten med Genoese- och Piemonte-modeller som utformningen av det långa och avsmalnande bladet och fjäderns låsmekanism som påminner om franska knivars, ett element som är kopplat till påverkan av detta folk på 'ön. Bladet är tillverkat av stål och är 11 cm långt medan handtaget är i oxhorn och har en metallkonstruktion som också ger ett säkert och fast grepp. Handtagets struktur inkluderar också ett litet "indexstopp" -steg som förhindrar att handen glider mot bladet under den offensiva åtgärden.
Tack vare användningen av traditionella tekniker, kvalitetsmaterial och hantverk tillverkat i Italien av expertmästare inom sektorn representerar slutprodukten en riktig historia som framkallar den tidens kultur tack vare den unika designen och uppmärksamheten på detaljer.

OBS : finishen på bilderna är vägledande. Varje oxhornhandtag är unikt och har olika färgnyanser.
Email Newsletter
Nyhetsbrev
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro